Виноград шоколадний (саджанець)

  • Саджанці винограду купить

Виноград шоколадний (саджанець)

Ціна за упаковку:
К-ть в упаковці:1 рослина
39,95 грн.
Артикул 402010
На складі:Нема в наявності
Розмір посадкового матеріалу: 40 см
Відгуки (0)
Главные характеристики
1 рослина
Україна
40 см
Рожевий
0-5 см
Зелені
15 см
100 cм
150-200 см
Недоступний
Зона 5-6
Помірно волога
Рідкий
Садженець (ВКС)
  • Детальний опис
  • Посадка
  • Відгуки (0)

Виноград шоколадний - високоврожайний, середньопізній, столовий сорт винограду. Цей сорт зустрічається і під іншими назвами (синонімами) Марадонна червона, Пам'яті Голодріги, Тайфі стійкий. Грона утворює великі, середньою масою 700-1200 г, але при хороших умовах маса грон може досягати до 2,5 кг. Грона середньої щільності, переважно конічної форми, виглядають дуже привабливо. Ягоди великі, масою 8-10 г, розміром 27-3-х22-25 мм. Форма ягід овально-довгаста або циліндрична. Забарвлення ягід від темно-рожевого до темно-червоного, в кінці дозрівання майже чорне. Шкіра міцна. М'якоть щільна, м'ясисто-соковита. Аромат приємний, з шоколадними тонами. Дегустаційна оцінка – висока. Час дозрівання ягід багато в чому залежить від погодніх умов. Врожайність висока і стабільна. Грона високо транспортабельні. Володіють високими товарними якостями. Головна перевага сорту - придатність для тривалого зберігання, його ягоди вживають у зимово-весняний період. 

Сильноростущий кущ винограду, добре дозрівша лоза червонувато-коричневого кольору. Листя п'ятилопатеві, глибокорозсічені, знизу опушення, розмір листа середній. Квітки двохстатеві. Виноград Шоколадний рекомендується вирощувати в корневласній культурі. Обрізку треба проводити на 6-8 вічок. Сорт стійкий до філоксери, але уражується оїдіумом і мільдью. Морозостійкість середня, витримує до -22 – 24 °С.

Виноград світлолюбна культура, тому висаджувати виноград потрібно на сонячному місці. Тільки тоді рясне плодоношення вам гарантовано.

Купити Розсада та саджанці Виноград шоколадний та оформити доставку поштою по всій території України: Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кременчук, Тернопіль, Ужгород, Кривий Ріг, Луганськ, Одеса, Херсон, Суми, Чернігів, Чернівці, Львів, Полтава, Луцьк, Кіровоград, Черкаси, Хмельницький, Сімферополь, Севастополь , Вінниця, Житомир, Миколаїв, Рівне, Ялта, Мелітополь, Біла Церква.

Посадка. Виноград належить до світлолюбних рослин. Тільки при хорошому освітленні він швидко росте і щорічно плодоносить. Виноград росте на родючих, пухких, волого-і повітропроникних грунтах. Кращі грунти - чорноземи. Ділянка, де буде рости виноград, готують заздалегідь: його скопують і додають гній з компостом. Саджанці висаджують у ряди або поодиноко. Посадкові ями готують розміром 80×50 см і глибиною 70 см. На дно ями насипають деревну золу (2 склянки), 10-сантиметровий шар дренажу (гравій, щебінь, керамзит). Далі насипають грунтосуміш (садова земля і мінеральні добрива). Коріння заглиблюють на 45 см, не більше. Всі бруньки саджанця повинні бути в грунті, і тільки одна - над поверхнею землі. Після посадки виноград рясно поливають (2 відра води). Виноградний кущ формується штамбом або без штамба. Але зазвичай кущ - це штамб з 4-8 плодовими рукавами,що відходять від нього.

Догляд. Молоді рослини першого року потрібно підв'язати до опори і регулярно поливати до середини серпня. Бурхливо зростаючі пагони видаляють з метою створення плодових рукавів (залишаючи 1-2 пасинка на кожні 20-25 см пагона). У дворічних рослин прищеплюють точки зростання: не нижче 6 листа після кисті на незагрубівших пагонах. Обрізку дорослих кущів краще проводити восени, ніж навесні. Обрізають плодові рукава, лозу, яка добре визріла і пагін заміщення. На плодових рукавах винограду залишають по одній лозі (товщиною 7-9 мм ) і один пагін заміщення. При обрізанні лози залишають 6-10 бруньок, а на пагоні заміщення - 2-3 бруньки. У першу чергу вирізають рукава уражені хворобою або пошкоджені. Дорослі кущі поливають при необхідності. Підживлюють восени. Перед укриттям кущів на зиму, їх обробляють від хвороб (наприклад, 3 % залізним купоросом, 300 г на 10 л води) і підживлюють. Вкривають кущ на зиму ялиновим гіллям (після підмерзання землі).

Залишіть відгук про цей товар першими

Виноград шоколадний - високоврожайний, середньопізній, столовий сорт винограду. Цей сорт зустрічається і під іншими назвами (синонімами) Марадонна червона, Пам'яті Голодріги, Тайфі стійкий. Грона утворює великі, середньою масою 700-1200 г, але при хороших умовах маса грон може досягати до 2,5 кг. Грона середньої щільності, переважно конічної форми, виглядають дуже привабливо. Ягоди великі, масою 8-10 г, розміром 27-3-х22-25 мм. Форма ягід овально-довгаста або циліндрична. Забарвлення ягід від темно-рожевого до темно-червоного, в кінці дозрівання майже чорне. Шкіра міцна. М'якоть щільна, м'ясисто-соковита. Аромат приємний, з шоколадними тонами. Дегустаційна оцінка – висока. Час дозрівання ягід багато в чому залежить від погодніх умов. Врожайність висока і стабільна. Грона високо транспортабельні. Володіють високими товарними якостями. Головна перевага сорту - придатність для тривалого зберігання, його ягоди вживають у зимово-весняний період. 

Сильноростущий кущ винограду, добре дозрівша лоза червонувато-коричневого кольору. Листя п'ятилопатеві, глибокорозсічені, знизу опушення, розмір листа середній. Квітки двохстатеві. Виноград Шоколадний рекомендується вирощувати в корневласній культурі. Обрізку треба проводити на 6-8 вічок. Сорт стійкий до філоксери, але уражується оїдіумом і мільдью. Морозостійкість середня, витримує до -22 – 24 °С.

Виноград світлолюбна культура, тому висаджувати виноград потрібно на сонячному місці. Тільки тоді рясне плодоношення вам гарантовано.

Купити Розсада та саджанці Виноград шоколадний та оформити доставку поштою по всій території України: Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кременчук, Тернопіль, Ужгород, Кривий Ріг, Луганськ, Одеса, Херсон, Суми, Чернігів, Чернівці, Львів, Полтава, Луцьк, Кіровоград, Черкаси, Хмельницький, Сімферополь, Севастополь , Вінниця, Житомир, Миколаїв, Рівне, Ялта, Мелітополь, Біла Церква.

Посадка. Виноград належить до світлолюбних рослин. Тільки при хорошому освітленні він швидко росте і щорічно плодоносить. Виноград росте на родючих, пухких, волого-і повітропроникних грунтах. Кращі грунти - чорноземи. Ділянка, де буде рости виноград, готують заздалегідь: його скопують і додають гній з компостом. Саджанці висаджують у ряди або поодиноко. Посадкові ями готують розміром 80×50 см і глибиною 70 см. На дно ями насипають деревну золу (2 склянки), 10-сантиметровий шар дренажу (гравій, щебінь, керамзит). Далі насипають грунтосуміш (садова земля і мінеральні добрива). Коріння заглиблюють на 45 см, не більше. Всі бруньки саджанця повинні бути в грунті, і тільки одна - над поверхнею землі. Після посадки виноград рясно поливають (2 відра води). Виноградний кущ формується штамбом або без штамба. Але зазвичай кущ - це штамб з 4-8 плодовими рукавами,що відходять від нього.

Догляд. Молоді рослини першого року потрібно підв'язати до опори і регулярно поливати до середини серпня. Бурхливо зростаючі пагони видаляють з метою створення плодових рукавів (залишаючи 1-2 пасинка на кожні 20-25 см пагона). У дворічних рослин прищеплюють точки зростання: не нижче 6 листа після кисті на незагрубівших пагонах. Обрізку дорослих кущів краще проводити восени, ніж навесні. Обрізають плодові рукава, лозу, яка добре визріла і пагін заміщення. На плодових рукавах винограду залишають по одній лозі (товщиною 7-9 мм ) і один пагін заміщення. При обрізанні лози залишають 6-10 бруньок, а на пагоні заміщення - 2-3 бруньки. У першу чергу вирізають рукава уражені хворобою або пошкоджені. Дорослі кущі поливають при необхідності. Підживлюють восени. Перед укриттям кущів на зиму, їх обробляють від хвороб (наприклад, 3 % залізним купоросом, 300 г на 10 л води) і підживлюють. Вкривають кущ на зиму ялиновим гіллям (після підмерзання землі).

Залишіть відгук про цей товар першими