Жимолость Gordost Bakczara (саджанці)
Жимолость Gordost Bakczara (саджанці)
Переваги даного сорту
- Високі смакові якості
- Невибаглива у догляді
- Раннє дозрівання
Опис (Жимолость Gordost Bakczara)
Жимолость Gordost Bakczara (Lonicera 'Gordost Bakczara', Lonicera kamtschatica 'Gordost' Bakczara ', Blue Honeysuckle Berries). Новинка! Жимолость їстівна Гордість Бахчара - цінна ягідна культура. Крупноплідна. Універсального призначення. Нагадує жимолость Бахчарський Велетень. Вона була виведена на Бакчарское ОПСС (Томська область). Оригінатори: І.К. Гідзюк, Н.В. Савінкова, А.П. Павловська.
Відмінні характеристики:
-
Середньопізнього терміну дозрівання.
-
Кущ жимолості Гордість Бахчара овальної форми, розлогий, розріджений.
-
Його висота становить близько 1,6 м, а ширина біля основи куща - 0,20- 0,25 м.
-
Плоди великі, подовжено-циліндричної форми, асиметричні, фіолетово-сині, з характерним більш світлим восковим нальотом.
-
Їх довжина становить до 4,5-5,5 см.
-
Середня маса - від 1,2 до 2,3 м
-
Поверхня слабобугриста.
-
М'якоть стиглої ягоди червона, оточена м'якою шкіркою.
-
Якщо ягода має зелену «серединку», вона ще не дозріла.
-
На смак плоди соковиті, кисло-солодкі, десертні.
-
Нагадують дику лохину, з відтінками чорниці, малини, ревеню.
-
Смакові якості оцінюються як 4,8 бала.
-
Обсипальність ягід більше 30% (як і сортів жимолості: Роксана, Сільгінка, Томічка).
-
Тому плоди найкраще збирати шляхом струшування з гілок.
-
Перші плоди з'являються через рік-другий після посадки, а повноцінне плодоношення починається з 3-4 року.
-
З кожним роком врожайність буде більше.
-
Вихід з одного куща може бути від 2,8 до 3,6 кг.
-
Сорт вирізняється високою стійкістю до хвороб і шкідників.
-
Тривалість життя рослини становить близько 30 років.
-
Краще вирощувати рослини жимолості в парах або групах: це збільшить швидкість запилення і виробництва плодів.
-
Кращі запилювачі для даного сорту: Дочка Велетня, Восторг, Бахчарський велетень.
-
Рослини тільки одного сорту врожаю не дадуть.
-
Кущі довговічні і можуть жити від 25 до 30 років.
Цей плодоносний чагарник, який в даний час доступний в розплідниках, але до сих пір щодо невідомий садівникам. Проте, він легкоростучий і дуже продуктивний: можливо, найбільш невибагливий з усіх холодостійких дрібноягідних культур.
Перші записи про це кущі можна знайти в російській літературі кінця сімнадцятого століття. Потім його згадує 100 років науковий дослідник і етнограф Красценніков. Вчений, в одній зі своїх експедицій, на півострові Камчатка, зауважив, що місцеві жителі їдять особливі ягоди. З тих пір було розглянуто можливість вирощування «ягід з Камчатки» в більш широких масштабах. Але тільки справжню популярність жимолость їстівна отримала в минулому столітті. Тоді почали вирощувати плантації. Сьогодні, де в даний час зростає попит на органічне сільське господарство, вона також має своє місце. Як правило, цей чагарник традиційно вирощується в Азії, але клімат Північної і Східної Європи також сприяє культивуванню.
Світло-жовті квіти розпускаються на молодих пагонах ранньою весною і протягом декількох тижнів. Вони маленькі, зібрані по два в одному суцвітті. Мають прекрасний аромат і привертають бджіл. Листя численна, дрібна, світло-зелена, подовжена. Плодоношення раннє, порівняно з іншими ягідними культурами (в кінці травня-початку червня).
Довгі сині плоди виду L. Caerulea унікальні серед жимолостей. Адже більшість з них, наприклад, широко популярна татаринського жимолость (L. tatarica), утворює округлі червоні або помаранчеві ягоди. Цікаво, що, незважаючи на те, що плоди інших жимолості злегка токсичні для людей, ця жимолость їстівна.
Ягоди є перспективним джерелом харчування людей.
Вони можуть використовуватися практично для будь-яких цілей, як і інші плоди: свіже споживання, желе, пироги, коктейлі, йогурт, морозиво, вина і багато іншого. Вони не зберігаються дуже добре, зазвичай не більше 2 днів в холодильнику. Ось чому ви рідко бачите ягоди на ринку. Але швидше за все ви можете купити похідні продукти, такі як джеми або вино. Хоча в Японії широко продаються свіжі ягоди. Проте, вони добре зберігаються в морозилці.
Плоди є «еліксиром життя». Кілька досліджень за хімічним складом фруктів продемонстрували виключно високий вміст вітаміну С. Також вони багаті на вітаміни В (В1, В2, В9), містять мінеральні речовини (залізо, кальцій, фосфор, магній, натрій, калій і т.д.), а також антиоксиданти. Це джерело рідкісних мікроелементів таких, як селен - омолоджує елемента.
Саджанці жимолості Гордість Бахчара рекомендується розміщувати на сонячних ділянках саду. Ґрунт повинен бути добре дренованим, пухким. У важкій, глинистому ґрунті кущі ростуть погано. Навесні в посуху слід забезпечити рослина належним поливом і підгодівлею органічними добривами (особливо приділіть увагу рослинам в періоди зростання і освіти ягід). При посадці повинні зважати на той факт, що жимолость буде розростатися. Тому чагарники слід висаджувати на відстань не менше 2 м один від одного.
Колір, розмір і темп зростання можуть змінитися через багатьох змін
Жимолость Gordost Bakczara - купити саджанці поштою
Замовляйте саджанці плодових зараз - сплачуйте при отриманні! Ми підходимо до кожної посилки індивідуально, гарантуючи, що вони будуть захищені і доставлені якісно. Працюємо без передоплати і доставляємо саджанці післяплатою поштою. Ви отримаєте посадковий матеріал в вказане вами відділення Нової Пошти або Укрпошти.
Характеристики (Жимолость Gordost Bakczara)
З плодовими купляють
Посадка (Жимолость Gordost Bakczara)
Посадка. Виростити жимолость їстівну дуже просто. Висаджують її ранньою весною або восени. Рослина віддає перевагу слабокислим і нейтральним грунтам на сонячних захищених місцях. Може рости і на важких грунтах. Саджанці розміщують рядами або висаджують поодиноко. При посадці в рядах саджанці висаджують за схемою: 90-150 см відстань між саджанцями на 270-300 см між рядами. Зменшувати відстань між рослинами небажано. При одиночних посадках агротехніка вирощування в цілому ідентична вирощуванню інших чагарників . Глибина посадкової ями 50см × 50см × 50см. На дно насипають шар перегною, компосту і деревної золи. Саджанець не рекомендується заглиблювати, так сповільнюється розвиток рослини. Після посадки жимолость рясно поливають.
Догляд. Жимолость - вологолюбна рослина, але не виносить застою води. Дуже морозостійка (витримує - 45 ° С). Перші роки, коли формується крона (4-7 років), рослина не потребує обрізки. Рекомендується видаляти лише пошкоджені і сухі гілки. Пізніше - проводять щорічну омолоджуючу обрізку. Щороку грунт навколо рослини мульчують. Удобрюють жимолость органічними і мінеральними добривами. Плоди жимолості збирають, коли вони стануть темно-синіми. Спочатку їх смак кислий або гіркий, але з часом смак стає солодким. Стиглі ягоди мають м'якоть синього кольору, а нестиглі - м'якоть зеленого кольору. Жимолость починає плодоносити через 1-2 роки після посадки. Зріле рослина , 3-4 річного віку , дає 3-7 кілограмів плодів.
Відгуки 2 (Жимолость Gordost Bakczara)
Додати відгукСтиглі ягоди можуть осипатись,але це не є недоліком,оскільки урожай можна просто струсити на клейонку чи шмат тканини,а не тратити час на те щоб все обривати кожну ягоду з куща,ягоди солодкі- не гірчать.
відповісти на відгукКущ жимилості сам по собі є безплідним.Для отримання урожаю потрібне перехресне запилення,тобто на ділянці слід посадити не один кущ,а мінімум два і більше.
відповісти на відгукБудьте спокійні за своє замовлення
Чесна гарантія повернення коштів
Ретельна перевірка кожної рослини
Безпечна та швидка доставка
Грошові бонуси з кожної покупки
Всі рослини ідеально приймаються в будь-якому регіоні України
Гарантуємо відповідність фото товару і вирощеної рослини
Доставка та оплата
Доставка
- Нова Поштa
- УкрПошта
- Доставка в руки
Оплата
- Готівкою при отриманні
- Онлайн-оплата банківською карткою
- Часткова передоплата
ГОЛОВНІ АКЦІЇ СЕЗОНУ
- ОФІЦІЙНО: Старт Розпродажу до -40%
- За кожну покупку отримуйте бонуси
- Безкоштовна доставка від 1999 грн
Додати відгук