Міцелій маслят

Маслята фото
код: 731004
10 г в упаковці
38 95 грн.

Відгуки, Маслюки

Залишити відгук

Купити міцелій маслят (Suillus) в інтернет-магазині FLORIUM.UA

Компанія FLORIUM пропонує купити міцелій маслюків та інших їстівних лісових грибів для аматорського садівництва. Ми звикли приносити з магазину печериці та гливи, а з лісу білі гриби. Традиції, пов'язані з походами по гриби в ліс, передаються з покоління в покоління. Повернення з кошиками грибів - справжній привід для гордості. Але що робити, якщо в лісі немає грибів? Ми можемо вирощувати багато видів у власному саду. Наш інтернет магазин FLORIUM.UA пропонує добірний міцелій різноманітних видів самих затребуваних їстівних лісових грибів, в тому числі і маслюки. Він поставляється у вигляді інокулюваного зерна, тирси, дерев'яних штифтів (для вирощування на дереві). Також можна купити на ринку тюки соломи, інокульовані міцелієм маслюків. Ознайомтеся з нашою пропозицією популярних видів. Любительське вирощування грибів ще ніколи не було таким простим!

Особливості грибів олії

Маслюк - яскравий представник роду трубчастих грибів сімейства болетових (лат. Boletaceae). Він має шоколадно-коричневий капелюшок з дуже слизовим блиском - як якщо б ви натерли його маслом (звідси і назва). зустрічається в основному з липня по жовтень. Виростає по всій території Європи. Всі види Suillus діляться на:

  • відмінний і хороший їстівний гриб
  • умовно-їстівний гриб
  • неїстівний нетоксичний гриб (рідше)

Найчастіше маслюк - це смачний і невибагливий гриб, добре приживається і відрізняється високою плодючістю. У природі обирає піщані ґрунти, багаті вапном і близькість сосен і модрин. Тому посів міцелію біля молодих сосен - кращий спосіб посадити маслюки на дачній ділянці. Однак інокуляція міцелію або полив грунту настоєм теж дає хороші результати. Фруктовий аромат масла настає через 3-4 роки. У цей період утворюється повний міцелій, і урожай можна збирати протягом усього сезону.

Капелюшки маслюків розміром 6-12 см. Вони рудого або шоколадно-коричневого кольору і з дуже слизовою поверхнею. М'якоть під нею блідо-жовта (при зрізі і пошкодженні найчастіше змінює синіє або червоніє). Шкірочка капелюха легко знімається. Порошок спор за кольором оливково-коричневий. Ніжка щільної текстури, гладка або зерниста. Іноді вона з типовим кільцем.

Маслюк живе в симбіозі з хвойними деревами. Якщо ви хочете зібрати гриб в лісі, як і всі інші гриби, то ви повинні не просто вирвати його, а зрізати гострим ножем приблизно на 1 см над землею (щоб він міг знову відрости). Потім вам слід перевірити його на наявність личинок і черв'яків. Але це ще не все. Зітріть маслянистий шар тканиною перед тим, як покласти його в кошик, інакше там можуть осісти бруд і бактерії. Або ви можете просто видалити слизову шкірку ножем.

Які види гриба Маслянка купити?

  1. Маслюк звичайний (Suillus luteus) житель виключно соснових лісів. Капелюшок цього гриба варіюється в розмірах від 5 до 12 см в діаметрі. Він м'ясистий, спочатку напівсферичний і опуклий, а з віком стає широко розкритим. Поверхня капелюшка коричнева, гладка, клейка, а зі споду світло-жовта. Ніжка гриба світло-жовтого кольору з більш темними грануляціями над кільцем. Нижче - білувато-світло-коричневого кольору з фібрилярні залишками. Ніжка досить приосадкувата, але іноді неправильна і злегка збільшена біля основи, циліндричної форми. Розміри ніжки варіюються від 4-7 см у висоту до 1,2-3 см в діаметрі.
  2. Маслюк зернистий (Suillus granulatus). Інші назви: маслюк літній або ранній. Хороший їстівний гриб. Капелюшок досягає до 5-10 (16) см у діаметрі. У молодого гриба він опуклий, а з віком сплющений. Поверхня капелюшка слизова і гладка, блискуча при висиханні. Шкірочка капелюшка легко знімається. Її колір пісочно- коричневий, жовтий, охристий, від рожевого до темно-коричневого. Часто капелюшок з більш темними плямами і плямами. Знімати шкірку капелюшка необов'язково, але це полегшує очищення грибів від частинок грунту і субстрату, який прилип до слизової оболонки. Плодові тіла утворюються з травня по жовтень. Гриби ростуть групами під сосною, зазвичай на сонячній стороні і трав'янистих місцях. часто зустрічається на узліссях лісу, на піщаних нейтральних або лужних ґрунтах.
  3. маслюк модриновий або елегантний (Suillus grevillei = Suillus elegans). Повністю їстівний смачний гриб. Його відрізняє красивий відтінок жовтого з помаранчевими і коричневими тонами. Також варто знати, що верх капелюха покритий характерною слизовою речовиною, яка колись використовувалося як природне мастило для коліс візків. Шкірку складно відокремити від м'якоті. М'якоть сильно вбирає воду. І в результаті шкірка під її впливом стає липкою. Ніжка довга, циліндрична. У старіших грибів на ніжці видно більш світле потовщення перетинки, що покриває трубки. Ніжка жовтувата, знизу більш темна (оранжево-коричнева). Маслюк модриновий відмінно підходить для початківців грибників, як і інші трубчасті гриби (в цій групі немає смертельно отруйних видів). Створює мікоризу з модриною, завжди з'являється в її компанії.
  4. Маслюк зернистий (Suillus granulatus) - їстівний гриб. Його можна зустріти в молодих соснових насадженнях, на галявинах або уздовж лісових доріг. Найчастіше його збирають під сосною звичайною, з якої він співіснує (завдяки мікоризі). Плодові тіла середнього розміру, досить правильні. Ніжка коротка (від 4 до 8 см), закінчується широким круглим капелюшком. Розмір капелюха від 5 до 10 см в діаметрі. Забарвлення верхньої поверхні капелюхи жовтувато-коричневе, а нижня - жовта. На стеблі немає кільця. Тому маслюк зернистий відрізняється від інших видів. На ніжці видно маленькі сосочки у верхній частині, з віком вони темніють. У сиру погоду капелюх покривається липким слизом, в посушливу погоду стає гладким і глянцевим. Зростає маслюк зернистий з червня до середини жовтня.
  5. маслюк жовто-бурий (Suillus variegatus) - їстівний трубчастий гриб. Інші назви: моховик болотний або піщаний, болотовик. Легко впізнається по досить кремезному м'ясистому капелюшку діаметром до 16-18 см завдовжки, коричнево-жовто-охристого кольору, зі знімною шкіркою. Пори під капелюшком маленькі, круглі, брудно-жовтого кольору, які потім стають коричневими; вони стають синіми на дотик. Канальця жовтуватого кольору, при розрізанні швидко синіють. Ніжка щільна, в деяких випадках округла, того ж кольору, що і капелюшок, або сіруватого кольору. М'якоть ніжна, коричнево-жовтого кольору - охриста; у деяких екземплярів вона може швидко потемніти при розрізанні і прийняти темний зелено-сірий колір. Смак м'який. Зростає в хвойних лісах в період з літа до осені.

Як виростити Маслюки з міцелію

  1. Перед тим як посадити маслюки на ділянці, потрібно підготувати місце.
  2. Для цього під зростаючим на цьому місці хвойним (або іншим лісовим) деревом приблизно за півметра від стовбура знімається верхній шар грунту на глибину 0,4 м.
  3. На дно ями укладається суміш листяного перепрілого компосту і деревного пилу (лісових дерев).
  4. Цей субстрат слід гарненько полити, а зверху укласти шар землі товщиною близько 10 см, і тільки потім акуратно насипати шар міцелію, який теж потрібно полити.
  5. Маслюки полюбляють півтінь. Якщо на ділянці немає зрілої сосни і немає можливості пересадити дерево з лісу, то можна посадити міцелій серед ягідних кущів або біля паркану.
  6. Зверніть увагу, плантація з посадженим зерновим міцелієм маслянка для пеньків потребує регулярного поливу і захисту від витоптування.
  7. Майбутню грибницю слід мульчувати опалим лісовими листям.

Переваги покупки міцелію

Зібрані в лісі гриби міцно зайняли своє місце на нашому столі. Але що робити, якщо не завжди вдається вийти в ліс за грибами? Рішення просте - купити міцелій маслюків та посадити будинку. Перший урожай з посадженої міцелію можна буде отримати в наступному сезоні після посадки. Але повноцінний урожай лісових грибів з цього місця збирають тільки в другому сезоні. Зазвичай від посаджених будинку грибів ви зможете зібрати рясний урожай на термін до 5 сезонів.