Саджанці та кореневища півонії

«КАТАЛОГ: СОРТИ І РІЗНОВИДИ ПІОНІВ»


Кращі сорти півоній

Показати більше продуктів

Відео-інструкція посадки



Найкращі акції сезону


Відгуки, Півонії

Залишити відгук
Рейтинг: 4.9/5 153 голоса

Спасибо! В 3заказе по акции набрала пионы ,13декабря пришли . уже все высадила.и скажу вам честно , что последний заказ даже приятно удивил, своим наличием почек и качеством корней!!!.еще раз спасибо.

відповісти на відгук

Цей піон ""Pink Hawaiian Coral"" заказувала у Флоріум , він мене уже порадував ...

відповісти на відгук

Перше цвітіння пречудового піона Бартзелла,купленого у Флоріумі

відповісти на відгук

Купувала у грудні півонію Pink Vanguard, дуже задоволена якістю кореня, чекаю з нетерпінням цвітіння.

відповісти на відгук

Півонії: багаторічники, які можуть жити до 100 років

Саджанці півонії посадкаОблаштування ділянки вдома не складе труднощів, якщо ви вже вирішили, що і де посадити. Разом з тим, пропонуємо купити вам приголомшливі півонії і саджанці багаторічників поштою, які доповнять палісадник, паркову зону і сад. Добре поєднуються з плетистими трояндами.

Півонії: опис

З першими квітами півонії до нас приходять спогади з далекого дитинства про бабусиному квітнику. А також - про літніх канікулах. Без сумніву, його запах, справжній і приємний, сприяє нашій уяві.

Це квітуче багаторічна рослина, яка належить сімейству Півонієвих (Paeoniaceae). Раніше рід відносили до сімейства Лютикова (Ranunculaceae). Існує близько 40 видів, що походять з Азії, Європи і Північної Америки. І всі вони вражають своїми величезними і яскравими квітками. Більшість сортів і видів - довгожителі. І вони можуть пережити людей.

На ринку є два типи: чагарники (наприклад, деревовидна  півонія) або трави (трав'янистий півонія). Як випливає з їх назви, перший тип зазвичай може формувати справжні кущі. Але вони трохи примхливі, і їх зростання відчайдушно повільний! А другий тип утворює красиві квіти вже в перший рік після посадки.

Залежно від виду, може досягати висоти від 45 см до 270 см. Листки великі, складаються з 2-9 листівок. Вони зеленого кольору і по черзі розташовані на стеблі.

Великі квіти з численними пелюстками різноманітної форми. Вони можуть досягати до 25 см в діаметрі. Мають різноманітну форму і доступні у всіх кольорах, крім синіх. Цвітуть пізньою весною і влітку. Найпопулярніші сорти - бордові, рожеві, білі і жовті.

Коли говорять «садові півонії», то ми на увазі трав'янисті: і дикорослі, і видові.

Класифікація садових півоній:

Сучасні сорти і гібриди, отримані в результаті схрещування видів молочноквіткової і лікарської. Їх класифікують на три групи (по формі квітки):

  • Група I. немахрові;
  • Група II. Напівмахрові (японські, анемоноподібні, типово напівмахрові);
  • Група III. Махрові (напівкулевидні, корончаті, трояндоподібний, Напівтрояндоподібні ).

В результаті схрещування трав'янистої з деревовидним півонією був отриманий гібрид Paeonia x Itoh. Цією півонія як і раніше рідко зустрічається в культурі, але надзвичайно цікавий. Він доступний в багатьох кольорах, і об'єднує кращі якості своїх батьків. ІТО-гібриди міцні, не надто високі, рясно квітучі, з чудовою листям. Ростуть від 60 до 90 см у всіх напрямках. Квіти величезні, і часто запашні.

Люди вирощують півонія в медичних і декоративних цілях. Завдяки гарним квіткам, він використовується для створення букетів і композицій (живе у вазі близько тижня). Зокрема, букета для нареченої.

Цікаво, що частково приготовлені і підсолоджені пелюстки вживаються у вигляді десерту в Китаї. Свіжі пелюстки їдять у вигляді салату.

До речі, в народі цю рослину називають такими іменами: півонії, мар’їн корінь, Мар'їна трава, Мар'їні ягоди, Лазарєва квітка, червоний Лазорик, воронок, воронець, Зеленіка.

Вибирайте улюблені види і сорти чудових рослин з нашого широкого асортименту. Всі вони завезені з Голландії безпосередньо без участі посередників, саме тому ціни Вас приємно здивують. Деякі сорти ми підрощують в розпліднику, рослини оптимально адаптовані до нашого клімату і прекрасно ростуть по всій Україні.

Які сорти купити?

Саджанці півоній зображенняВ каталозі FLORIUM ви легко зможете вибрати рослини по потрібних параметрах. Так, в категорії «Саджанці та кореневища півонії» представлені як дешеві сорти, так і по преміум ціні. Зручна система фільтрації дозволить уточнити свій вибір з найрізноманітніших характеристикам. Ви без зусиль знайдете в нашому інтернет магазині жовті півонії, а також інші види і сорти з фото:

  • П. червоні
  • П. білі
  • П. японські
  • П. Блакитна сніжинка
  • П. сорбет
  • П. рожеві
  • П. блакитні
  • П. Анемонефлора
  • П. Мунстоун
  • П. Мадам троянда

Купити саджанці і кореневища півонії можна в нашому інтернет-магазині, а також оформити доставку поштою з Києва в будь-яке місто України.

Посадка півоній після покупки

Посадку і пересадку півоній у відкритий ґрунт здійснюйте навесні, в кінці літа і восени.

Ця рослина віддає перевагу райони з більш холодним кліматом (він не росте в регіонах з помірним кліматом) і вимагає родючої, вологою, добре дренованим ґрунту.

  • Півонії насолоджуються сонцем, але люблять жаркі місця.
  • Забезпечте їм захист від сильного вітру і протягів.
  • Посадкова яма повинна бути як мінімум на 30-60 см ширше, ніж розмір коренів. Краще, якщо вона буде ширше внизу, ніж зверху.
  • Пам'ятайте, що нирку слід заглиблювати не більш, ніж на 2,5 см.
  • Оптимальний варіант ґрунту - торф, пісок, перегній, земля і глина, змішують в рівних пропорціях.
  • У посадкову яму можете додати деревну золу або органічне добриво.
  • Рослина повністю приживеться через 3 роки.
  • Саджанець поміщають на горбок ґрунту, так щоб найвища нирка розташовувалася на рівні 2 см над землею. А найнижчі нирки - на рівні близько 10 см.

Не потрібно поливати занадто часто, краще зробити це рідше, але використовувати два відра води на один кущ.

Також півонії можна успішно вирощувати в контейнерах.

Як замовити саджанці півонії поштою

У будь-який, навіть самий віддалений куточок країни, де є поштове відділення, саджанці доставляються в максимально стислі терміни. При відвантаженні посадковий матеріал упаковується найретельнішим чином. Коріння не пересихають, ростові пагони не деформуються, цілісність молодих рослин не страждає при транспортуванні. Оплата послуг з доставки мінімальна, в деяких випадках, наприклад, при оптовій закупівлі, і зовсім відсутня.

Ми поставляємо високоякісні саджанці півоній з відкритою кореневою системою (ГКС) або голі коріння з грудкою землі, загорнуті в чорну плівку.

Як ми працюємо:

  • Пропонуємо вам купити саджанці недорого
  • Без передплати
  • Доставляємо замовлення післяплатою
  • Доставляємо поштою (Нова Пошта, Укрпошта)

Якщо товар розпроданий

Весь посадковий матеріал можна придбати за умови наявності їх на нашому складі в момент оформлення замовлення. У міру просування сезону деякі саджанці будуть розпродані. Для перевірки доступності конкретного сорту в поточному сезоні необхідно зателефонувати менеджеру. Якщо у вас не виходить оформити замовлення, будь ласка, також зв'яжіться з нами.

Спеціальні пропозиції від FLORIUM.UA

Час від часу ми будемо робити спеціальні пропозиції, які доступні тільки в певний період і за умови наявності запасів рослин

У наших силах прикрасити ваш сад

Замовити саджанці півонії та інших багаторічників (Древовидні півонії, ITOH Півонії) в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, Львові за доступною кожному ціною можна з каталогу видів і сортів інтернет-магазину FLORIUM. Всі кущі від перевірених постачальників. Відправлене вам рослина має відмінну приживлюваність (за умови дотримання вами всіх рекомендацій та інструкцій, які опубліковані на сайті FLORIUM).