Форзиція середня (саджанці)

Форзиція середня (саджанці)

Артикул: 514001
12
1 рослина. в упаковці
Розмір: i
Зробіть Ваш вибір
1 упаковка за ціною 49 95 грн.
Термін відправки: протягом 2-3 днів

Переваги даного сорту

  • Запашні суцвіття-конуси
  • Витончено вигнуті стебла
  • Морозостійкий та невибагливий
Форзиція середня (саджанці)
49 95 грн.

Опис (Форзиція середня)

Форзиция середня
Швидкорослий гібридний вид, дуже популярний на заході. Кущ широко розкидистий зростає у висоту до 3 м. Гілки у цієї рослини не сильно пониклі, тільки деякі зігнуті і дугоподібно звисають до землі. Це вид дуже декоративний. Листя в основному цілісне, лише іноді можуть зустрічатися лопатеві, завдовжки до 10 см
Квітки цього сорту яскраво-жовтого забарвлення, зібрані по декілька штук, пелюстки вузькі, злегка перекручені. Рослина досить витривала до посухи. Вона має підвищену зимостійкість, на відміну від своїх батьків. Ось тільки в суворі зими можуть злегка підмерзати кінчики пагонів.
Форзиція – світлолюбна рослина. Вона надає перевагу сонячному місцерозташуванню, витримує також і невелике затінювання. До ґрунтової родючості ця рослина не вимоглива, для вирощування може підійти будь-який садовий ґрунт. Якщо рослину висаджують в кислий ґрунт, то вводять близько 200 г деревної золи або близько 300 г гашеного вапна.
Дренаж роблять з битого щебеня або цеглини шаром до 20 см, а згори пісок шаром до 8 см Сильного обрізання ця рослина не любить, вона викликає сильне галуження, яке завдає збитку цвітінню. Тільки старі відцвілі гілки треба укорочувати на 1/3 частину.
Крім того, потрібно обов'язково видаляти усі кінці торішніх пагонів, що підмерзли, а занадто загущені кущі необхідно проріджувати, при цьому видаляючи поламані, слабкі, такі, що переплелися і труться гілки. Щоб підвищити зимостійкість рослини у кінці серпня або на початку вересня треба провести невелике укорочення або прищипування кінчиків пагонів.
Цвіте форзиція в травні, ще до появи листя. Вегетаційний період - з кінця квітня і до кінця вересня. Цвітіння щедре, регулярне, триває близько 20 днів, починається, коли рослині вже буде 3 роки. Плоди дозрівають в жовтні. Для отримання насіння цієї рослини потрібне перехресне перезапилення різних генеративних форм. Схожість насіння при самозапиленні дуже низька. Плід - довгаста, що розтріскується, трохи звужена до основи і злегка сплюснута коробочка, яка містить декілька крилатих насінин.
Розмножується ця рослина кореневими нащадками, дугоподібними і горизонтальними відведеннями, зеленими, здеревілими і напівздеревілими живцями. При посадці відстань між саджанцями має бути не менше 45 см Незважаючи на досить високу посухостійкість, форзиція в посушливий період вимагає поливу, а також мульчування ґрунту. Але варто відмітити, що ця рослина не переносить надмірної вологості.
Форзиція розквітає одна з перших після сходу снігу і відразу пожвавлює досить сумовитий вид будь-якої садової ділянки. Влітку красива зелень цього куща відмінно гармоніюватиме з трояндами. Гілки цієї рослини можна використати для зимової вигонки при оформленні букетів. До хвороб і шкідників форзиція практично стійка.
На зиму рекомендується укрити рослину сухим листом, ялиновим гіллям, і пригнути гілки до землі. Найкращий час для висадки і пересадки - це осінь; займатися цим краще не чекаючи заморозків.

Купити Троянди та кущі Форзиція середня та оформити доставку поштою по всій території України: Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кременчук, Тернопіль, Ужгород, Кривий Ріг, Луганськ, Одеса, Херсон, Суми, Чернігів, Чернівці, Львів, Полтава, Луцьк, Кіровоград, Черкаси, Хмельницький, Сімферополь, Севастополь , Вінниця, Житомир, Миколаїв, Рівне, Ялта, Мелітополь, Біла Церква.

Продовжити читання →

Характеристики (Форзиція середня)

Кількість в упаковці 1 рослина
Розмір посадкового матеріалу i
Колір квітки/плоду Жовтий
Глибина посадки 40 см
Відстань 100 см
Висота рослини 150-200 см
Потреба в сонці Недоступний
Колір листків Зелені
Тип продукту Саджанець (ВКС)
Вологість землі Помірно волога
Умови поливу Рідкий
Розмір квітки/плоду 0-5 см
Країна походження Нідерланди
Зона морозостійкості Зона 3-4
Період цвітіння старт квітень
Період цвітіння кінець березень

Посадка (Форзиція середня)

Посадка. Форзиція любить світло і захищені від вітру місця, але може рости і в тіні. Віддає перевагу рихлим родючим грунтам з підвищеним вмістом вапна. Посадкову яму готують розміром 50х50 або 70х50 см і глибиною 50-60 см.

Догляд. Форзиція - посухостійка, зимостійка рослина. У посуху поливають. Не переносить надлишку вологи. Ранньою весною вносять повне мінеральне добриво. Підживлюють також після цвітіння: при закладанні нових квіткових бруньок. На зиму рекомендується вкривати рослину.

Продовжити читання →

Відгуки 11 (Форзиція середня)

Додати відгук
Злата,

Зимо и засухоустойчивый, к почвам нетребовательный. Девочки пишут об обмерзании до уровня снега, я ни разу не замечала подобного (Харьков), но склонна верить, что бывает в других регионах. Такие растения называю "подарками для лентяев" или "золушками" ведь мы только садим, а они работают делая наши сады наряднее, а настроение праздничнее.

відповісти на відгук
Злата,

Пестролистные сорта я-бы использовала в качестве акцентов, или солистов. А пестролистная изгородь, мне кажется будет рябить. Но как говорится " на вкус и цвет..."
А форзицию я очень рекомендую! Необыкновенно солнечный и жизнеутверждающий куст!

відповісти на відгук
Злата,

Можно и в качестве живой изгороди, и шарик сформировать можно, и зайку стопиарить. Красиво смотрится в любое время года. Но для изгороди нужно подрезать, чтобы куст ветвился сильнее. размножается не только отводками, но и черенками, лучше летом.

відповісти на відгук
надя,

Конечно можно использовать форзицию в качестве живой изгороди.Растет быстро.Размножается отводками.Для большей кустистости рекомендуют подстригать.Конечно наиболее красиво выглядит в период цветения,но и после него неплохо,тем более ,что существуют сорта с пестрой листвой.

відповісти на відгук

Будьте спокійні за своє замовлення

Купуючи у нас, Ви нічим не ризикуєте
Чесна гарантія повернення коштів
Високі європейські стандарти
Ретельна перевірка кожної рослини
Новітня система зберігання
Безпечна та швидка доставка
Економія ваших коштів
Грошові бонуси з кожної покупки
Правильний відбір
Всі рослини ідеально приймаються в будь-якому регіоні України
Відповідність всіх сортів
Гарантуємо відповідність фото товару і вирощеної рослини

Доставка та оплата

Доставка

  • Нова Поштa
  • УкрПошта
  • Доставка в руки

Оплата

  • Готівкою при отриманні
  • Онлайн-оплата банківською карткою
  • Часткова передоплата

ГОЛОВНІ АКЦІЇ СЕЗОНУ


    Артикул: 514001
    1 рослина. в упаковці
    Розмір: i

    Зробіть Ваш вибір
    1 упаковка за ціною 49 95 грн.