Ірис Danfordiae (цибулини)

Ірис Danfordiae (цибулини)

Артикул: 209004
20
5 шт. в упаковці
Розмір: 5/6
Зробіть Ваш вибір
1 упаковка за ціною 62 95 грн.
Термін відправки: 2-3 дні

Переваги даного сорту

  • Великі різнокольорові квітки
  • Солодкий аромат
  • Відмінно виглядає в зрізі
Ірис Danfordiae (цибулини)
62 95 грн.

Опис (Ірис Danfordiae)

Ірис Danfordiae (Ірис Данфорда) – дуже цікавий вид карликового ірису або ірідодіктіума. Інша назва: ірис – пролісок. Це цибулинна багаторічна рослина, яка розпускається в кінці зими - початку весни. Він радує око разом з пролісками, крокусами і хіонодоксами. У дикому вигляді ірис Данфорда росте на території Туреччини. А був введений в культуру пані Данфорд, англійською мисливецею за рослинами (Mrs. Charles Danford) у 1876 році. Звідси – і назва виду. 

Зовнішній вигляд

Квітки ірису Данфорда вражають красою: вони великі, яскраво-жовтого забарвлення з крихітними зеленими або коричневими цятками і помаранчевою поздовжньою смужкою на ноготку зовнішніх часток. Вони підносяться на голих стеблах, а листки з'являються після цвітіння. Розмір квітки – близько 5 см в діаметрі. Квітки виділяють легкий солодкий аромат. Листки ланцетні, жолобчасті, зеленого кольору, в прикореневому пучку, довжиною до 45 см. Вони з'являються з цибулини після цвітіння, а до кінця весни зникають. Після відмирання листків у рослини починається період спокою.

Як і всім цибулинним рослинам, ірисам необхідна сонячна ділянка, захищена від сильних вітрів. Грунт підійде легкий, суглинистий з нейтральною реакцією. Але він не повинен бути надмірно вологим. Ділянок з високо розташованими грунтовими водами слід уникати.

Глибина посадки 8-10 см (спробуйте також висадити їх на глибину 20 см заради цікавості), а відстань між посадками – 10 см. Ірис Данфорда підходить для групової посадки в квітниках, альпінаріях, гравійних садах і для створення бордюрів. Добре виглядає в компанії з іншими низькорослими весняноквітучими рослинами. Морозостійка рослина – витримує – 29 °С. Період цвітіння – лютий-березень. Висота рослини – 10-15 см.

Хоча Ірис Danfordiae і є багаторічником, в наших регіонах він вирощується як однорічна рослина. Чому? У перший рік після посадки (осінньої посадки) зацвітають всі іриси, а на другий рік – цвіте тільки частина з них. Через три роки ви не знайдете жодної квітки. А все тому, що цей ірис зазвичай утворює багато дрібних заміщаючих цибулинок (а не одну велику дитинку, як у інших цибулинних рослин). І цим «малюкам» потрібен час і належний догляд, щоб зміцніти. Зазвичай потрібно кілька років до появи квіток. Деякі джерела стверджують наступне: для того, щоб недовго чекати, потрібно посадити цибулини ірисів на глибину до 20 см. Увага: цибулини ірису поставляються в перфорованому «дихаючому» пакетику з етикеткою.

Цибулини садових квітів Ви можете замовити на нашому сайті

Ірис Danfordiae - купити цибулини поштою

Купити АКЦІЇ Ірис Danfordiae (Ірис Данфорда) та оформити доставку поштою по всій території України: Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кременчук, Тернопіль, Ужгород, Кривий Ріг, Луганськ, Одеса, Херсон, Суми, Чернігів, Чернівці, Львів, Полтава, Луцьк, Кіровоград, Черкаси, Хмельницький, Сімферополь, Севастополь , Вінниця, Житомир, Миколаїв, Рівне, Ялта, Мелітополь, Біла Церква.

Продовжити читання →

Характеристики (Ірис Danfordiae)

Кількість в упаковці 5 шт
Розмір посадкового матеріалу 5/6
Колір квітки/плоду Жовтий
Глибина посадки 5 см
Відстань 10 см
Висота рослини 10-15 см
Потреба в сонці Сонце
Колір листків Зелені
Тип продукту Цибулини та бульби
Вологість землі Помірно волога
Умови поливу Помірний
Розмір квітки/плоду 5-10 см
Країна походження Нідерланди
Зона морозостійкості Зона 3-4
Період цвітіння старт квітень
Період цвітіння кінець травень

Посадка (Ірис Danfordiae)

Посадка. Голландські іриси - цибулинні багаторічні рослини з екзотичними і елегантними квітами. Ростуть на вологих родючих грунтах. Цибулинки висаджують на глибину 8-10 см, відстані - 13 см один від одного. Після посадки, грунт мульчують. Іриси можуть також вирощуватися в контейнері. Час посадки - весна.

Догляд. Дуже витривалі. Грунт повинен бути вологим протягом усього періоду вегетації. Рекомендується пересаджувати кожні 3 роки. Після цвітіння, листя обрізають до 15 см. Іриси ідеальні для зрізання. Їх можна вирощувати як однорічні рослини, щорічно викопуючи цибулини.

Продовжити читання →

Відгуки 19 (Ірис Danfordiae)

Додати відгук
Зоя,

Купила ирис , ну очень красивый . Ещё были морозы он зацвёл , потом выпал снег , он перенёс и снег . Красавец !!!!!!!!

відповісти на відгук
Наталія,

Надзвичайно яскраві крихітні іриси. Саджала за рекомендацією флоріуму восени і всі цибулини навесні розцвіли. Замовлю більше сортів, як тільки з'являться в наявності .

відповісти на відгук
Дмитрий,

Дорогой Флориум, по-моему опасно оставлять в таком виде, как есть, комментарии к этому замечательному растению. Дабы восстановить справедливость пишу этот пост. Вызывает сомнение компетентность комментаторов, советующих выкапывать иридодиктиумы на зиму, когда Вы, дорогой Владимир, их сажать собрались? Весной, с корнями, листьями и цветами? Будьте добры, напишите, на основании чего Вы даете такие советы. И поделитесь своей, авторской техникой хранения и посадки. Данный вид действительно трудно выращивать в культуре, он не размножается и, бывает, в некоторых условиях пропадает совсем. Кроме того, товарищ Владимир называет это растение сортом, что тоже является признаком его невежества, поскольку I. danfordiae является не сортом, а видом. Уважаемая Анжелика, откуда Вы взяли данные о том, что "Морозы выше чем -7-10*С они не переживут". Прошу указать ссылку на литературу. Первый раз я их посадил, как положено, осенью, после чего зимой морозы достигали -29, обмерзли цветочные почки рододендронов, а все посаженные иридодиктиумы (в том числе и Данфорда) весной дружно взошли и зацвели. Но за пару лет этот вид у меня пропал. Я лично только что заказал их опять и буду пробовать с ним другие агротехнические приемы, но пока не получу положительного результата, никому никаких советов давать не буду, рекомендую и Вам, дорогие Владимир и Анжелика, поступать так же.

відповісти на відгук
цветочница,

Красивые солнечные ирисы, действительно хороши в групповой посадке. На зиму не выкапываю, может и не права, но пока радуют своим цветением

відповісти на відгук

Будьте спокійні за своє замовлення

Купуючи у нас, Ви нічим не ризикуєте
Чесна гарантія повернення коштів
Високі європейські стандарти
Ретельна перевірка кожної рослини
Новітня система зберігання
Безпечна та швидка доставка
Економія ваших коштів
Грошові бонуси з кожної покупки
Правильний відбір
Всі рослини ідеально приймаються в будь-якому регіоні України
Відповідність всіх сортів
Гарантуємо відповідність фото товару і вирощеної рослини

Доставка та оплата

Доставка

  • Нова Поштa
  • УкрПошта
  • Доставка в руки

Оплата

  • Готівкою при отриманні
  • Онлайн-оплата банківською карткою
  • Часткова передоплата

ГОЛОВНІ АКЦІЇ СЕЗОНУ


    Артикул: 209004
    5 шт. в упаковці
    Розмір: 5/6

    Зробіть Ваш вибір
    1 упаковка за ціною 62 95 грн.