Виноград Ркацетелі (саджанець)

  • Виноград  Ркацетелі смотреть
  • Виноград  Ркацетелі описание
  • Виноград  Ркацетелі фото цена

Виноград Ркацетелі (саджанець)

Ціна за упаковку:
К-ть в упаковці:1 рослина
39,95 грн.
Артикул 402002
На складі:Нема в наявності
Розмір посадкового матеріалу: 40 см
Відгуки (8)
Главные характеристики
1 рослина
Україна
40 см
Білий, бежевий, кремовий
0-5 см
Зелені
15 см
100 cм
150-200 см
Недоступний
Зона 5-6
Помірно волога
Рідкий
Садженець (ВКС)
  • Детальний опис
  • Посадка
  • Відгуки (8)

Виноград Ркацетелі
Ркацителі - це середнього дозрівання високоцінний поширений грузинський сорт винограду. За біологічними властивостями і морфологічними ознаками даний сорт відносять до еколого-географічної групи виноградних сортів басейну Чорного моря.
Листя у винограду середнього розміру, округлі, трьох - або п'яти - лопатеві середньо-або слабороссічені, лійчастого-жолобчасті. Квітки у цієї рослини двостатеві. Виноградні грона середньої величини (довжиною до 15 см, шириною до 8 см), середньої щільності, циліндроконічних форми. Ніжка середньої довжини виростає до 4,5 см. Ягоди овальні, золотисто-жовтого забарвлення, як ніби прикрашені бронзовими цятками «засмаги», довжиною до 18 мм, шириною до 14 мм. Шкірка у винограду тонка, а м'якоть стиглих ягід соковита. Смак дуже приємний, своєрідний. Середня маса грони становить 155-165 м.
Вегетаційний період винограду від самого початку розпускання бруньок і до знімної зрілості самих ягід 150-160 днів. Даний сорт відрізняється дуже хорошою зимостійкістю. Він встійкий до мілдью, а також досить рідко піддається пошкодженям оїдіумом. Може бути підданий таким шкідникам як павутинний кліщ і гронкова листовійка. Стійкий до філоксери. Цей сорт винограду слабо посухостійкий.

Купити Розсада та саджанці Виноград Ркацетелі та оформити доставку поштою по всій території України: Севастополь, Суми, Сімферополь , Вінниця, Рівне, Івано-Франківськ, Чернігів, Луганськ, Хмельницький, Чернівці, Черкаси, Житомир та інші міста України.

Посадка. Виноград належить до світлолюбних рослин. Тільки при хорошому освітленні він швидко росте і щорічно плодоносить. Виноград росте на родючих, пухких, волого-і повітропроникних грунтах. Кращі грунти - чорноземи. Ділянка, де буде рости виноград, готують заздалегідь: його скопують і додають гній з компостом. Саджанці висаджують у ряди або поодиноко. Посадкові ями готують розміром 80×50 см і глибиною 70 см. На дно ями насипають деревну золу (2 склянки), 10-сантиметровий шар дренажу (гравій, щебінь, керамзит). Далі насипають грунтосуміш (садова земля і мінеральні добрива). Коріння заглиблюють на 45 см, не більше. Всі бруньки саджанця повинні бути в грунті, і тільки одна - над поверхнею землі. Після посадки виноград рясно поливають (2 відра води). Виноградний кущ формується штамбом або без штамба. Але зазвичай кущ - це штамб з 4-8 плодовими рукавами,що відходять від нього.

Догляд. Молоді рослини першого року потрібно підв'язати до опори і регулярно поливати до середини серпня. Бурхливо зростаючі пагони видаляють з метою створення плодових рукавів (залишаючи 1-2 пасинка на кожні 20-25 см пагона). У дворічних рослин прищеплюють точки зростання: не нижче 6 листа після кисті на незагрубівших пагонах. Обрізку дорослих кущів краще проводити восени, ніж навесні. Обрізають плодові рукава, лозу, яка добре визріла і пагін заміщення. На плодових рукавах винограду залишають по одній лозі (товщиною 7-9 мм ) і один пагін заміщення. При обрізанні лози залишають 6-10 бруньок, а на пагоні заміщення - 2-3 бруньки. У першу чергу вирізають рукава уражені хворобою або пошкоджені. Дорослі кущі поливають при необхідності. Підживлюють восени. Перед укриттям кущів на зиму, їх обробляють від хвороб (наприклад, 3 % залізним купоросом, 300 г на 10 л води) і підживлюють. Вкривають кущ на зиму ялиновим гіллям (після підмерзання землі).

А я вот этой весно посадила виноград в Киевской области, оч уже хочется полакомиться в будущем этим виноградиком, поэтому буду укрывать виноград на зиму как можно лучше.
Сейчас растет шикарно и хорошо себя чувствует.

відповісти на відгук

Ркацители - это шикарный виноград для производства вина, но вот в его достаточной морозостойкости не уверена, на юге и западе Украины расти точно будет, а вот у нас в Киеве вряд ли, а жаль.

відповісти на відгук

Один из лучших сортов винограда для виноделия. Муж составил список сортов, необходимых ему для этого занятия, и конечно же ркацители занимает в нём далеко не последнее место.

відповісти на відгук

Очень важно купить правильную рассаду - по качеству и соответствию сорта. Многие меня поймут. Поэтому предпочитаю делать покупки на флориуме. Где качество и возврат денег гарантирован.

відповісти на відгук

Хочу поделиться методом 100% выращивания винограда из чубука. Три года - ни одной потери.Перед тем как высадить чубуки, их нужно кильчевать..Кильчевание спосоствует лучшему образованию корней на будущих саженцах. Верхняя почка на черенке обычно является вполне подготовленой для роста, тогда как корней ещё нет. Поэтому при благоприятных условиях иногда почка трогается в рост раньше, чем образовались на чубуке корешки. Такое ростение может погибнуть. После кильчивания корешки образуются быстрее и у растения больше шансов вырости. Весной, за три недели до высадки чубуков на постоянное место приступают к их кильчеванию. Накануне на нижней части каждого чубука срезают под самым узлом лишнюю лозу и место среза гладко зачищают острым ножом, а на верхней части срезают выше глазка на два см. Связать черенки вместе так, чтобы нижние концы их находились на одном уровне. Поставить их на двое суток нижними концами в воду, погрузив на треть длины. Собственно, процес. Нужно взять :небольшой тазик, ведро целое ( без дырок ) ставим его дном в тазик, сверху , полностью закрывая верх ведра ложим кусок фанеры в котором посредине делаем дырку, в неё вставляем черенки винограда нижней частью вверх и они должны выглядывать над фанеркой на два см. Прикрепить чубуки к фанерке. Оставшееся пространство возле чубуков заткнуть ветошью, верхушки черенков не должны доставать до дна ведра.Далее на эту конструкцию ставим старое ведро без дна и дужек, сбоку на котором нужно сделать дырочку на уровне черенков для градусника.Через верх ведра насыпаем предварительно пропаренные древесные опилки слоем 4 см. Врезультате этого над чубуками будет слой опилок в 2 см. На них насыпают слой смеси земля-песок ( 1/5 часть песка).Землю следует полить водой так, чтобы промокли и опилки но вода не попала бы в ведро снизу.В дырочку снизу вставляем градусник , как можно ближе к чубукам. Накрыть сверху крышкой с прикреплённым к ней патроном с лампочкой (мне хватило на 60 Вт). Сверху я ещё накрывала чем нибудь тёплым ( курточка, одеяло , можно использовать всё что не жалко). В тазик постоянно добавляем снег , лёд , холодную воду. Следим за температурой, которая должна быть в пределах 25-28 градусов тепла.Земля и опилки не должны пересыхать. Ровно через 14-15 дней (не передерживайте) черенки можно доставать и высаживать на постоянное место.

відповісти на відгук

Сорт винограда Ркацетели относится к позднеспелым техническим сортам, Плоды этого винограда в основном используются для приготовления высококачественных столовых вин и виноградных соков, но употребляются и в свежем виде.Ягоды винограда Ркацители созревают во второй половине сентября. Сорт характеризуется средней устойчивостью к милдью, невы­сокой к оидиуму, слабо поражается серой гнилью. Кусты сильнорослые. Урожайность высокая.

відповісти на відгук

Сорт винограда универсального назначения. Очень хорош для виноделия, высокоурожайный. К сожалению не подходит для севера Украины, в нашем регионе не успевает набрать сахаристость и плохо вызревает лоза. Под укрытием нормально зимует.

відповісти на відгук

Когда поспеет очень вкусный виноград и вино изумительное. У него неплохая зимостойкость и пока что не замечен в болезнях. Советую.

відповісти на відгук

Виноград Ркацетелі
Ркацителі - це середнього дозрівання високоцінний поширений грузинський сорт винограду. За біологічними властивостями і морфологічними ознаками даний сорт відносять до еколого-географічної групи виноградних сортів басейну Чорного моря.
Листя у винограду середнього розміру, округлі, трьох - або п'яти - лопатеві середньо-або слабороссічені, лійчастого-жолобчасті. Квітки у цієї рослини двостатеві. Виноградні грона середньої величини (довжиною до 15 см, шириною до 8 см), середньої щільності, циліндроконічних форми. Ніжка середньої довжини виростає до 4,5 см. Ягоди овальні, золотисто-жовтого забарвлення, як ніби прикрашені бронзовими цятками «засмаги», довжиною до 18 мм, шириною до 14 мм. Шкірка у винограду тонка, а м'якоть стиглих ягід соковита. Смак дуже приємний, своєрідний. Середня маса грони становить 155-165 м.
Вегетаційний період винограду від самого початку розпускання бруньок і до знімної зрілості самих ягід 150-160 днів. Даний сорт відрізняється дуже хорошою зимостійкістю. Він встійкий до мілдью, а також досить рідко піддається пошкодженям оїдіумом. Може бути підданий таким шкідникам як павутинний кліщ і гронкова листовійка. Стійкий до філоксери. Цей сорт винограду слабо посухостійкий.

Купити Розсада та саджанці Виноград Ркацетелі та оформити доставку поштою по всій території України: Севастополь, Суми, Сімферополь , Вінниця, Рівне, Івано-Франківськ, Чернігів, Луганськ, Хмельницький, Чернівці, Черкаси, Житомир та інші міста України.

Посадка. Виноград належить до світлолюбних рослин. Тільки при хорошому освітленні він швидко росте і щорічно плодоносить. Виноград росте на родючих, пухких, волого-і повітропроникних грунтах. Кращі грунти - чорноземи. Ділянка, де буде рости виноград, готують заздалегідь: його скопують і додають гній з компостом. Саджанці висаджують у ряди або поодиноко. Посадкові ями готують розміром 80×50 см і глибиною 70 см. На дно ями насипають деревну золу (2 склянки), 10-сантиметровий шар дренажу (гравій, щебінь, керамзит). Далі насипають грунтосуміш (садова земля і мінеральні добрива). Коріння заглиблюють на 45 см, не більше. Всі бруньки саджанця повинні бути в грунті, і тільки одна - над поверхнею землі. Після посадки виноград рясно поливають (2 відра води). Виноградний кущ формується штамбом або без штамба. Але зазвичай кущ - це штамб з 4-8 плодовими рукавами,що відходять від нього.

Догляд. Молоді рослини першого року потрібно підв'язати до опори і регулярно поливати до середини серпня. Бурхливо зростаючі пагони видаляють з метою створення плодових рукавів (залишаючи 1-2 пасинка на кожні 20-25 см пагона). У дворічних рослин прищеплюють точки зростання: не нижче 6 листа після кисті на незагрубівших пагонах. Обрізку дорослих кущів краще проводити восени, ніж навесні. Обрізають плодові рукава, лозу, яка добре визріла і пагін заміщення. На плодових рукавах винограду залишають по одній лозі (товщиною 7-9 мм ) і один пагін заміщення. При обрізанні лози залишають 6-10 бруньок, а на пагоні заміщення - 2-3 бруньки. У першу чергу вирізають рукава уражені хворобою або пошкоджені. Дорослі кущі поливають при необхідності. Підживлюють восени. Перед укриттям кущів на зиму, їх обробляють від хвороб (наприклад, 3 % залізним купоросом, 300 г на 10 л води) і підживлюють. Вкривають кущ на зиму ялиновим гіллям (після підмерзання землі).

А я вот этой весно посадила виноград в Киевской области, оч уже хочется полакомиться в будущем этим виноградиком, поэтому буду укрывать виноград на зиму как можно лучше.
Сейчас растет шикарно и хорошо себя чувствует.

відповісти на відгук

Ркацители - это шикарный виноград для производства вина, но вот в его достаточной морозостойкости не уверена, на юге и западе Украины расти точно будет, а вот у нас в Киеве вряд ли, а жаль.

відповісти на відгук

Один из лучших сортов винограда для виноделия. Муж составил список сортов, необходимых ему для этого занятия, и конечно же ркацители занимает в нём далеко не последнее место.

відповісти на відгук

Очень важно купить правильную рассаду - по качеству и соответствию сорта. Многие меня поймут. Поэтому предпочитаю делать покупки на флориуме. Где качество и возврат денег гарантирован.

відповісти на відгук

Хочу поделиться методом 100% выращивания винограда из чубука. Три года - ни одной потери.Перед тем как высадить чубуки, их нужно кильчевать..Кильчевание спосоствует лучшему образованию корней на будущих саженцах. Верхняя почка на черенке обычно является вполне подготовленой для роста, тогда как корней ещё нет. Поэтому при благоприятных условиях иногда почка трогается в рост раньше, чем образовались на чубуке корешки. Такое ростение может погибнуть. После кильчивания корешки образуются быстрее и у растения больше шансов вырости. Весной, за три недели до высадки чубуков на постоянное место приступают к их кильчеванию. Накануне на нижней части каждого чубука срезают под самым узлом лишнюю лозу и место среза гладко зачищают острым ножом, а на верхней части срезают выше глазка на два см. Связать черенки вместе так, чтобы нижние концы их находились на одном уровне. Поставить их на двое суток нижними концами в воду, погрузив на треть длины. Собственно, процес. Нужно взять :небольшой тазик, ведро целое ( без дырок ) ставим его дном в тазик, сверху , полностью закрывая верх ведра ложим кусок фанеры в котором посредине делаем дырку, в неё вставляем черенки винограда нижней частью вверх и они должны выглядывать над фанеркой на два см. Прикрепить чубуки к фанерке. Оставшееся пространство возле чубуков заткнуть ветошью, верхушки черенков не должны доставать до дна ведра.Далее на эту конструкцию ставим старое ведро без дна и дужек, сбоку на котором нужно сделать дырочку на уровне черенков для градусника.Через верх ведра насыпаем предварительно пропаренные древесные опилки слоем 4 см. Врезультате этого над чубуками будет слой опилок в 2 см. На них насыпают слой смеси земля-песок ( 1/5 часть песка).Землю следует полить водой так, чтобы промокли и опилки но вода не попала бы в ведро снизу.В дырочку снизу вставляем градусник , как можно ближе к чубукам. Накрыть сверху крышкой с прикреплённым к ней патроном с лампочкой (мне хватило на 60 Вт). Сверху я ещё накрывала чем нибудь тёплым ( курточка, одеяло , можно использовать всё что не жалко). В тазик постоянно добавляем снег , лёд , холодную воду. Следим за температурой, которая должна быть в пределах 25-28 градусов тепла.Земля и опилки не должны пересыхать. Ровно через 14-15 дней (не передерживайте) черенки можно доставать и высаживать на постоянное место.

відповісти на відгук

Сорт винограда Ркацетели относится к позднеспелым техническим сортам, Плоды этого винограда в основном используются для приготовления высококачественных столовых вин и виноградных соков, но употребляются и в свежем виде.Ягоды винограда Ркацители созревают во второй половине сентября. Сорт характеризуется средней устойчивостью к милдью, невы­сокой к оидиуму, слабо поражается серой гнилью. Кусты сильнорослые. Урожайность высокая.

відповісти на відгук

Сорт винограда универсального назначения. Очень хорош для виноделия, высокоурожайный. К сожалению не подходит для севера Украины, в нашем регионе не успевает набрать сахаристость и плохо вызревает лоза. Под укрытием нормально зимует.

відповісти на відгук

Когда поспеет очень вкусный виноград и вино изумительное. У него неплохая зимостойкость и пока что не замечен в болезнях. Советую.

відповісти на відгук