Насіння гіркого перця

Перець Гіркий Бйондо фото
код: 714030
20 шт в упаковці
1
0 89 грн. 0 99 грн.
Нема в наявності

Відгуки, Перець гіркий

Залишити відгук

Купити насіння гіркого перцю в інтернет-магазині FLORIUM.UA

Компанія FLORIUM пропонує купити насіння гіркого перцю та інших овочів для домашнього садівництва. Насіння хорошої якості дозволять вам отримати щедрий урожай корисних плодів, які відмінно підходять для споживання у свіжому вигляді та для консервування. Перед тим, як оформити замовлення з інтернет-магазину FLORIUM.UA, дізнайтеся все про насіння гіркого перцю: як воно виглядає, які терміни збору врожаю, і коли і як його слід посіяти? Також ознайомтеся з описом плодів і виберіть свій смак. У нашому каталозі ми зібрали тільки найпопулярніші сорти та гібриди, які придатні для вирощування на території України (у відкритому ґрунті та теплицях).

Особливості гіркого перцю

Всі види перців є частиною роду Capsicum, який включає гострі різновиди, також відомі як перець халапеньйо, і солодкі різновиди, такі як болгарський перець. Аж до прибуття іспанських і португальських дослідників до Нового Світу перець ріс тільки в Латинській Америці. Поряд з кукурудзою, помідорами та бобами європейці завезли додому деякі види перцю і під час своїх подорожей представили цю рослину решті світу. Воістину інтернаціональний за своєю привабливістю перець гіркий став невіддільною частиною кухонь по всьому світу: від Мексики до Таїланду, від Конго до Індії. Що вже говорити, якщо наш український борщ теж неможливо уявити без пекучого червоного стручка.

Капсикум овочевий довгий (Capsicum annuum subsp. Longum) - найпопулярніший і нами улюблений підвид пряного перцю, який відрізняється довгими та вузькими, часто трохи закрученими стручками. Найпопулярніші види цієї групи опитаних: Хоботоподібний гіркий перець, Конусоподібний короткий і укорочено-конусоподібний.

Гострота гіркого перцю вимірюється за допомогою одиниць Совіла: шкала варіюється від 0 до 3 000 000. Для порівняння, солодкий перець, який взагалі не містить капсаїцину, має практично нульовий індекс. А загадковий Pepper X, який з результатом 3,18 млн SHU став лідером шкали Совіла. Більшість сушених гірких перців в приправах, які ви зустрінете на полицях супермаркетів, падають десь посередині, але все одно можуть бути досить гіркими! У той час як дуже гарячий хабанеро містить колосальні 250 000 теплових одиниць (або більше).

Найгостріший соус з коли-небудь приготованих - з гостротою по Сковілю 16000000 SHU, що відповідає чистому капсаїцину. Він, однак, не ввійшов у світову кухню для додавання в блюда, а був випущений всього в кількості 999 пляшок по 1 мл як предмет колекціонування.

Шкала Совіла - хороша основа для визначення гостроти вашого гіркого перцю, але знайте, що температура може варіюватися в залежності від клімату і сорту. Шкала вимірює кількість капсаїцину. Вона насправді є мірою концентрації капсаїцину - хімічної речовини, яка є активним інгредієнтом, що викликає печіння в роті у людей при вживанні всередину.

Шкала або тест названа в честь Вілбура Л. Совіла (1865-1942), який розробив органолептичний тест Совіла в 1912 році, працюючи у фармацевтичній компанії Parke Davis. Як було задумано спочатку, розчин екстракту перцю розбавляють в цукровій воді до тих пір, поки «печіння» не перестане виявлятися групою дегустаторів (зазвичай п'ятьма); ступінь розведення визначається за шкалою Совіла. Нині концентрації капсаїцину визначають з використанням більш наукових методів, зазвичай рідинної хроматографії високого тиску. Пряме вимірювання капсаїцину дає набагато точніші результати, ніж сенсорні методи.

Капсаїцин в природі міститься в перці гіркому разом з багатьма дуже схожими сполуками, зазвичай званими капсаїциноїдами.

Перець гіркий: походження

Історія перцю гіркого налічує кілька тисячоліть, коли він був відомий і використовувався в основному в Центральній Америці, про що свідчать археологічні знахідки. Ми з упевненістю знаємо, що з 5000 до н.е. мексиканське населення знало про гіркий перець і було віддане його вирощуванню. Христофор Колумб перевіз цю дорогоцінну рослину в Іспанію, що дозволило їй поширитися Європою. Плоди перцю гіркого, які сіють пізно взимку або ранньою весною, можна збирати влітку або ранньої осені, в залежності від сорту. Гіркий капсикум використовується на кухні як у свіжому, так і в сушеному вигляді. Тому залишається доступним цілий рік для приправи багатьох страв. У природі існує безліч різних видів перцю капсикума, від найсолодших до найгостріших. І якщо хабанеро вважається найгострішим, то сорти кайенського, калабрійського і мексиканського халапеньйо вважаються помірно пряними. Перший зареєстрований урожай гіркого перцю табаско був вирощений в 1849 році відомим банкіром і законодавцем Луїзіани полковником Маунселом Уайтом. Цікаво, що 1849 рік - це також рік, коли англійський соус Вустершир був вперше імпортовано до Сполучених Штатів через порт Нью-Йорка. До 1959 року полковник Уайт виробляє гострий соус, найбільше з яких використовує гіркий «Табаско», і рекламує свої пляшки для продажу.

Користь гіркого перцю

У гіркого перцю безліч переваг. Перш за все, слід пам'ятати, що плоди з низьким вмістом калорій (близько 30 на 100 г) і складаються в основному з води. Також до складу м'якоті входить гарна кількість каротиноїдів, капсаїцин і вітаміни.

Серед останніх найбільш представлений вітамін С: 10 г гіркого перцю можуть містити 30% добової потреби дорослої людини у вітаміні С. Але остерігайтеся сушеного гіркого перцю, в якому вміст цього вітаміну практично дорівнює нулю через його летучість.Також червоний перець є джерелом міді, заліза, марганцю, фосфору, селену, калію, натрію, цинку та ін.

Капсаїцин, що міститься в гіркому перці, розчиняється в жирах або алкоголі. Тому, якщо ви виявите, що смак страви надто гострий, ви завжди можете врятуватися склянкою молока або пляшкою пива.

Перець гіркий стимулює обмін речовин, прискорює спалювання жиру, позитивно впливає на роботу щитоподібної залози. Навіть припускають, що він має протиракову дію. Також він зміцнює імунну систему - знижує ризик застуди, грипу. Японське дослідження показало, що капсаїцин ефективний проти бактерії H.pylori. Разом з пиперином це з'єднання протидіє запаленню, викликаному бактерією. Ця бактеріальна інфекція часто викликає рак шлунка. На думку дослідників, червоний перець може бути хорошим способом запобігти цьому.

Основні різновиди гіркого червоного перцю:

Сортів дуже багато, однак виділяють чотири найвідоміших і найбільш використовуваних видів для вживання в їжу:

  • Перець стручковий або овочевий однорічний (Capsicum annuum): його вирощують найбільш широко, він включає перець червоний стручковий, який використовується в Україні, перець каєнський, і мексиканський халапеньйо. Також дана група включає солодкі капсикуми (стручкові перці).

  • Перець стручковий ягідний (C. Baccatum): середньої гостроти, його вирощують в основному в Болівії та Перу.

  • Капсикум китайський (C. Chinense): цей вид включає підвид хабанери (Habanero), округлої форми та червонувато-коричневого кольору. Родом з Південної Америки.

  • Перець чагарниковий (Capsicum frutescens): цей вид теж дуже пекучий. Найвідоміший сорт з даної групи називається табаско. Завдяки великій кількості соку, який характеризує цю якість, добре відомий соус зветься від самого перцю, табаско. У рослин Capsicum frutescens гладке, еліптичне листя середнього розміру і тонкі гілки довжиною 30-120 см. У жаркому кліматі рослини досягають свого повного розміру. Рослина перцю чагарникового може виробляти близько 120 стручків за сезон. Його плоди середньої гостроти з рейтингом Совіла від 30 000 до 60 000 одиниць.

Перець каєнський

Назва даного виду походить від міста Каєнна (Каєнна, що традиційно вважається одним з найбільших виробників цього перцю у світі), столиці департаменту Французької Гвіани. Рослина виробляє плоди, які по гостроті займають позицію між 30 000 і 50 000 одиниць за шкалою Совіла (на один щабель нижче, ніж у перцю Хабанера). Він має помірно пряний смак серед червоних гострих перців і є загальним терміном для подовжених видів. Плоди мають загальну довжину від 10 до 25 см.

Значення Совіла для каєнського перцю варіюється в залежності від використовуваного сорту, але в середньому становить від 30 000 до 50 000.

Каєнський перець покращує травлення, стимулює згортання крові, захищає капіляри, має протиракову дію і знижує рівень холестерину. Плоди також багаті вітаміном А; містять вітаміни B6, а також E і C; рибофлавін, калій і марганець і забезпечують постійний запас рослинних стеролів, які не виробляються нашим організмом автоматично. Наявний у продажу мелений перець каєнський (порошок перцю Каєн) можна використовувати для приготування різних страв, таких як тушковані овочі та м'ясо, смажені та запечені продукти. Оскільки він стійкий до нагрівання, його пряність не погіршується, навіть якщо його варять або смажать.

Хабанеро

Найгостріші перці хабанеро у світі пов'язані з віскі та названі на честь кубинського міста Ла-Гавана. Вони виростають в основному на півострові Юкатан в Мексиці, звідки, як вважають, і з'явилися, хоча насправді їх можна вирощувати де завгодно. Ви самі можете вирощувати хабанеро у власному саду в нашій помірній зоні. Рівні гостроти можуть залежати від типу хабанери, а також від умов вирощування. Якщо ви з'їсте шматочок сирого хабанери, це обов'язково викличе у вас сильний жар, так що будьте обережні. Кращий спосіб оцінити ваші уподобання щодо гостроти перцю Хабанера - приготувати один хабанеро за великим рецептом. Дайте страві трохи покипіти з хабанеро, потім спробуйте. Ви отримаєте багато тепла, але якщо їжа для вас недостатньо гостра, ви завжди можете додати в блюдо ще перцю хабанеро. Найпопулярніший хабанеро - Orange Habanero зазвичай має індекс від 100 000 до 350 000 за Сковіля. Також у всьому світі цінується червоний хабанеро, білий гігантський Х., золотий Х. та ін. Однак більшість плодів знаходяться в діапазоні від 200 000 до 300 000 за Сковіля.

Існує і м'який і солодкий хабанеро - Aji Dulce (підвиди: солодкий капсикум і венесуельський перець без гіркоти). Солодкий хабанеро, має форму і розмір гіркого хабанеро, але в ньому є тільки натяк на палке тепло його побратимів. Плоди солодкого хабанеро мають той же виразний фруктовий аромат, що і гіркого, і зберігають той же складний і цікавий цитрусовий смак, тому він ідеально підходить для тих, хто любить аромат звичайного хабанеро, але не переносить його гострий смак. Венесуельський перець відрізняється невеликою кількістю тепла і димним ароматом.

Які сорти гіркого перцю купити?

Вибирайте з каталогу FLORIUM гострі перці різновидного смаку, кольору, типу (тип Угорський (конічний), тип Козій ріг, тип Халапеньйо, тип Чилі) і форми. Конічний, округло-приплюснутий, округлий, подовжений конусоподібний, кубоподібний, подовжено-конічний, подовжений, конусоподібний.

Найпопулярніші сорти та гібриди на території України:

  • Слонячий Хобот, перець гіркий середньостиглий
  • Тандер F1 раннього терміну дозрівання
  • Янка F1 насіння перцю гіркого типу Каппі середнього терміну дозрівання.
  • Огнівець середньоранній гіркий перець
  • Палівець тип Козій Ріг раннього терміну дозрівання.
  • Посейдон тип Козій Ріг ранньостиглий
  • Каєнський
  • Хабанеро червоний
  • Хабанеро помаранчевий
  • Хабанеро шоколадний
  • Анахайм

Купити насіння гіркого перцю типу баранячий ріг не складе труднощів. У нашому магазині ви можете знайти насіння багатьох українських і закордонний сортів перцю. А для отримання насіння зі свого городу, садіть різні сорти перцю на різних грядках. Тому що вони можуть схрещуватися. І хоча перець самозапилюється, ми повинні бути обережні, щоб отримати чисті насіння.

Як посіяти насіння гіркого перцю

Гіркий перець можна вирощувати як у відкритому, так і закритому ґрунті (теплиці, теплому приміщенні та балконі). Період з березня по початок літа - найкращий для посіву цього чудового і пряного перцю. Однак для професійного вирощування в теплиці можна дочекатися приходу осені. Ми рекомендуємо пересадку розсади у відкритий ґрунт з травня по липень і в теплицю з вересня по лютий.

Виберіть сонячне місце для посадки. Вирощуйте в місці, добре освітленому. Вам не потрібна тінь. Але посадіть гострий перець так, щоб він не потрапляв під сильне пряме світло літнього сонця. Листя і плоди можуть горіти під прямими сонячними променями. При посадці гіркого перцю в поле необхідно переконатися, що ви ніколи не саджали на вибраному місці рослини сімейства Пасльонових.

Ґрунт: Ідеальний ґрунт для вирощування гіркого перцю повинен бути пухким, проникним і багатим органічними речовинами. Глинисті ґрунти - справжні вороги коренів. Тому що після поливу вони можуть ущільнюватися і, як результат, рослина може задихатися.

Щоб рослини були сильними та продуктивними, гіркий перець можна пересаджувати в найспекотніші періоди та на сонячні місця.

Температура: Ця рослина боїться холоду, і це може бути єдиним обмеженням або, в будь-якому випадку, єдиним запобіжним засобом, про який слід пам'ятати. Перець гострий не любить заморозків і бажано містити його в місцях, де температура ніколи не опускається нижче 15 градусів навіть вночі.

Коли температура впаде нижче зазначеної цифри, буде корисно перенести його в приміщення або захистити тканиною з отворами для забезпечення достатньої вентиляції, як альтернативу можна використовувати нетканий матеріал або невелику теплицю.

Спочатку посійте насіння в розсадний ящик і витримайте, поки воно не проросте. Якщо ви бачите паростки, пересадіть їх в горщик для вирощування розсади. Коли сіянець виростає до розміру, який можна вирощувати в поле, його пересаджують у відкритий ґрунт. Але пам'ятайте, що вирощувати в розсадному горщику перед посадкою у відкритий ґрунт слід до тих пір, коли встановиться тепла погода.

Як виростити гіркий перець з насіння будинку?

Хороший легкий ґрунт і звичайний горщик (круглий або прямокутний) - єдині інструменти, які вам знадобляться, щоб почати вирощування гіркого перцю в горщику в кімнатних умовах. Розмір місткості - зазвичай діаметром 25 см (але залежить від типу і сорту перцю). Якщо ви хочете посіяти прямо в горщик, без розсади, потрібно заглибити насіння з інтервалом 2-3 см.

Зверніть увагу, що деяким високорослим сортам і видам слід надати опору.

Як проростити насіння гіркого перцю?

Для цих цілей часто використовуються прозорі закриті пластикові лотки (пристрій для пророщування проростків). Насіння перцю кладуть на целюлозу. Його змочують, а потім накривають рушником (забезпечуючи темряву). Перевага цього методу в тому, що ви отримуєте гарне уявлення про схожість насіння. Також можете пророщувати насіння в марлі.

Переваги покупки гострого перцю

Гострий перець добре піддається просушування на сонці, для приготування пекучої паприки (червоного перцю), пекучого масла або навіть в ролі підстави багатьох соусів і приправ (наприклад, каєнський перець). Серед його численних переваг - те, що його можна садити в різних умовах, а для досягнення повної зрілості потрібно близько 100 днів. Вирішивши купити насіння гіркого перцю в Україні (в т.ч. і кімнатного), ви зможете за короткий час збирати плоди зі своєї грядки та отримати максимум користі. У нас є все, що вам потрібно для саду, городу та поля. А якщо ще сумніваєтеся, вивчіть нові сорти перцю та інші рослини на продажі.

Як можна купити насіння гіркого перцю поштою

У будь-який, навіть самий віддалений куточок країни, де є поштове відділення, насіння гіркого перцю доставляються в максимально стислі терміни. При відвантаженні вони упаковуються найретельнішим чином. Цілісність насіння гіркого перцю не страждає при транспортуванні. Оплата послуг з доставки мінімальна, в деяких випадках, наприклад, при оптовій закупівлі, і зовсім відсутня. Ми поставляємо високоякісне насіння гіркого перцю. 

Як ми працюємо:

  • Пропонуємо вам купити насіння гіркого перцю недорого 
  • Без передоплати 
  • Доставляємо замовлення післяплатою 
  • Доставляємо поштою (Нова Пошта, Укрпошта)

Якщо товар розпроданий

Все насіння гіркого перцю можна придбати за умови наявності їх на нашому складі в момент оформлення замовлення. У міру просування сезону деякі види насіння перцю будуть розпродані. Для перевірки доступності конкретного сорту в поточному сезоні необхідно зателефонувати менеджеру. Якщо у вас не виходить оформити замовлення, будь ласка, також зв'яжіться з нами. 

Спеціальні пропозиції від FLORIUM.UA

Час від часу ми будемо робити спеціальні пропозиції, які доступні тільки в певний період і за умови наявності запасів насіння. Замовити насіння гіркого перцю в Україні (Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро) за доступною кожному ціною можна з каталогу видів і сортів інтернет-магазину FLORIUM.UA. Все насіння гіркого перцю від перевірених постачальників.

Для нас дуже важливі ваші відгуки, проаналізувавши які ми постараємося усунути недоліки і підвищити ефективність роботи. Щоб купити насіння гіркого перцю, варто тільки зателефонувати нашому менеджеру і замовити з нашого великого асортименту (Товстостінний перецьПерець Ратунда)