Насіння чилі перцю

Перець Ангаріка F1 фото
код: 714001
10 семян в упаковці
6 80 грн. 7 55 грн.
Нема в наявності
Перець Salsa Red фото
код: 714047
3 шт в упаковці
13 46 грн. 14 95 грн.
Нема в наявності
Перець Пепероні фото
код: 741111
8 шт в упаковці
18 86 грн. 20 95 грн.
Нема в наявності

Відгуки, Насіння Чилі (Гострий)

Залишити відгук

Купити насіння перцю чилі в інтернет-магазині FLORIUM.UA

Компанія FLORIUM пропонує купити насіння перцю чилі та інших овочів для домашнього садівництва. Насіння хорошої якості дозволять вам отримати щедрий урожай корисних плодів, які відмінно підходять для споживання у свіжому вигляді та для консервування. Перед тим, як оформити замовлення з інтернет-магазину FLORIUM.UA, дізнайтеся все про насіння перцю чилі: як вони виглядає, які терміни збору врожаю, і коли і як його слід посіяти? Також ознайомтеся з описом плодів і виберіть свій смак. У нашому каталозі ми зібрали тільки найпопулярніші сорти та гібриди, які придатні для вирощування на території України (у відкритому ґрунті та теплицях).

Особливості перцю чилі

Перець чилі - це червоний гострий перець, який відноситься до Capsicum annuum, як і солодкий перець. Це загальноприйнята назва для опису різних видів гострого перцю. Всі вони належать до сімейства пасльонових і в основному використовуються як приправи, щоб надати їжі пряний смак.

Свіжі або висушені плоди деяких сортів мають пекучий смак і є популярною пряністю. Попри те, що перець чилі належить до того ж роду, що і перець болгарський, він відрізняється тим, що містить капсаїцин - хімічна сполука, присутня в різних концентраціях залежно від сорту і відповідає за гостроту стручка. Гострота перцю визначається за допомогою шкали Совіла, яка вимірює кількість капсаїцину в ньому  (16 одиниць Совіла рівні одній частині капсаїцину на мільйон).

Назва даного перцю в українській мові співзвучна з назвою країни Чилі. Однак він не має нічого спільного з цією країною. Чилі походить від «chilli», що з Науатль перекладається як «червоний».

Основні різновиди червоного перцю чилі:

Сортів дуже багато, однак виділяють чотири найвідоміших і найбільш використовуваних видів для вживання в їжу:

  • Перець стручковий або овочевий однорічний (Capsicum annuum): його вирощують повсюдно. Він включає перець червоний, який використовується в Україні, каєнський перець, серано, халапеньйо, тайський, калабрійський перець.

  • Перець стручковий ягідний (C. Baccatum): середньої гостроти, його вирощують в основному в Болівії та Перу.

  • Капсикум китайський (C. Chinense): цей вид включає одні з найгостріших перців у світі, хабанеро (Habanero), округлої форми та червонувато-коричневого кольору. Також в цю групу входить сорт перцю Бхут джолокія (Bhut Jolokia = Naga Jolokia або Ghost Peppers Chili Rare Sowing Bhut Jolokia), який по-іншому іменується як примарний перець. Бхут джолокія є рекордсменом по пекучості у світі. Більшість його плодів знаходяться в діапазоні 855,000 - 1,041,427 SHU по Сковіля. Це означає, що найгостріший перець-привид в 416 разів гарячіший, ніж найм'якіший перець халапеньйо, який в середньому становить близько 5000 одиниць тепла за шкалою Совіла, і приблизно у 208 разів гарячіший, ніж середній перець халапеньйо. У 2006 році він був відзначений Книгою рекордів Гіннеса як «Найгарячіша з усіх спецій», перевершивши Red Savina Habanero, але в кінцевому підсумку кілька разів ділився першим місцем з іншим видом. Поточний рекордсмен в номінації «Найгостріший перець у світі» - це Carolina Reaper. Бхут джолокія - це природно зростальний перець, який можна частіше зустріти в основному на північному сході Індії та на просторах сусідньої Бангладешу. Однак зрідка на Шрі-Ланці. Через те, що «бхут» на мові Асам означає «привид», цей перець в західному світі часто називають «примарним перцем». У цих перців плоди мають пом'яту шкірку, вона дуже тонка і легко рветься. Аромат плодів фруктовий, а смак спочатку солодкий. Потім починається спека, яка не вщухає 30 - 45 секунд. Разом з плинністю, потрібно очікувати пітливості, сльозотечі, гикавки та задишки. Печіння зазвичай посилюється через 10-15 хвилин і зникає через 30-40 хвилин. Одного разу примарний перець пропалив чоловікові дірку в горлі. Ну не зовсім повністю пропалив, однак, після того, як він відкусив гамбургер з пюре з примарного перцю, все і почалося. Він почав задихатися. «Швидка допомога» доставила його в лікарню, звідки його виписали тільки через 23 дні зі шлунковим зондом. Але попри цей випадок, завжди знайдуться сміливці, які бажають спробувати найпекучіший соус Small Axe Peppers Hot Sauce з сумного примарного перцю.

  • Перець чагарниковий (Capsicum frutescens): включає табаско і чилі. Перець табаско родом з Мексики. Він найбільш відомий завдяки використанню в однойменному соусі Табаско, який продається по всьому світу вже понад 125 років, а потім в перцевому оцті. Його гострота вважається високою - від 30 000 до 50 000 Сковіля. Перець Табаско, також званий червоною амазонкою, досягає висоти 1,20 метра і дає плоди розміром до 3 см. Перець Табаско - один з небагатьох перців, які не змінюють смак страви. Тому він є фаворитом для приготування соусів, а також через велику кількості екстракту, який виробляє кожен з плодів, незважаючи на їх невеликі розміри. Табаско можна вживати в соусах, у свіжому вигляді, в салатах.

Пепероні - інше слово для позначення чилі

І пепероні, і перець чилі походять з диких форм рослини Capsicum. Пепероні - це просто інше слово для позначення чилі. Оскільки існує неймовірна різноманітність перців чилі, не можна говорити про перці чилі або пепероні (Peperoni англійською і Peperoncini італійською). Також словом «Пепероні» італійці мають на увазі всі види перцю, як пекучого, так і солодкого. Однак це ще не все. Американський пеперончині та італійський пеперончині теж відрізняються один від одного. Зазвичай в Америці ці перці просто називають пеперончіні, а в Італії перці цього виду називаються по-особливому -  frigittello (фріджітелло). Італійський перець пепероні має подовжену форму і середній розмір між звичайним перцем і солодким перцем. Його довжина становить від 10 до 12 сантиметрів. Цей сорт чилі з хрусткою, соковитою блідо-зеленою м'якотою дає повний аромат страві без пекучості. Його пряність за шкалою Совіла варіюється від 0 до 500 SHU. Тому фріджітелло називають ще солодким чилі. А пепероні, в нашому розумінні, з товстими стінками та середнім ступенем пекучості. Він краще підходить для піци та солінь. Його пекучість складає від 15 000 до 30 000 SHU. Помірно міститься капсаїцин, що надає здорову гостроту. Любителі перцю чилі частіше класифікують пепероні як середньо-гострий за шкалою Совіла.

Помідори та перець чилі потрапили в Європу тільки після відкриття Америки в 1492 році. Приблизно 100 років тому, в 16 столітті, в Італії все частіше стали вирощувати перець чилі, іменований там як «Пепероні». Перець чилі та помідори швидко знайшли своє місце в італійській кухні. На Сицилії гострий перець традиційно переробляють в пасту. Піца Диявол, ймовірно, подавалася в Неаполі з часів бароко. Пепероні з однією літерою «П» прирівнюється до перцю в Італії, але ми точно знаємо, що, коли багато американців читають це слово, вони думають про Пепероні з двома буквами «П». Пеппероні - це сушена салямі (суха ковбаса), італійсько- американські ласощі, однак в Італії вони поняття не мають про пеппероні.

Багато хто вважає, що перець чилі - це маленький червоний перець. Однак це не так. Гострий перець представлений зеленим і червоним перцем чилі в подовженій загостреній формі.

Як купувати та зберігати плоди перцю чилі?

Сьогодні можна купити червоний і зелений сорти перцю чилі - як у свіжому, так і в сушеному або маринованому вигляді. При покупці свіжих плодів переконайтеся, що всі вони добре пофарбовані, а їх поверхня глянцева, обрізаний кінець стриженя ще свіжий, чи не побурів і не засох. Щоб червоний перець довго зберігався, його слід утримувати в прохолодному місці. Помістіть сирий перець в пакет, щоб він не висох, і зберігайте його в холодильній камері для овочів. У такому вигляді він може зберігатися приблизно тиждень, але краще приготуйте з нього страви або переробіть його якомога швидше.

Перець чилі: користь

Цікаво, що перець чилі не тільки гострий. Він містить безліч поживних речовин і речовину з лікувальними властивостями - капсаїцин (хімічна сполука, яка відповідає за гостроту). Капсаїцин має знеболювальну і протизапальну дію. Також він зігріває і подразнює слизові оболонки. Тому ми не можемо споживати велику кількість перцю чилі, тільки як приправу для посилення смаку інших страв. Перець чилі стимулює кровоносну систему і травні процеси, а також прискорює обмін речовин (його охоче використовують в дієтах для схуднення). Як і інші види перцю, він також містить харчові волокна, які сприяють правильному функціонуванню кишківника. Але це ще не все. Чилі збагачує організм вітамінами та цінними поживними речовинами, а також володіють антиоксидантними властивостями. Як і в інших видах перцю, в ньому багато вітаміну С, який зміцнює імунітет організму і бореться з інфекціями. Також було показано, що капсаїцин перцю чилі володіє протираковими властивостями.

Капсаїцин, який відповідає за це чудове відчуття, збирається ближче до кінчика. Це білувата частина, до якої прикріплюється насіння, так звана плацента. Міф виникає через те, що часто, видаляючи насіння маленьким ножем, віддаляється і частина плаценти. Таким чином, впливаючи на це, ми можемо змінювати концентрацію капсаїцину в наших стравах. Що станеться, якщо ми видалимо його зовсім? Внутрішня стінка плода, на відміну від насіння, вбирає частину капсаїцину, тому перець чилі збереже невелику гостроту. Але зовсім трохи зміниться його гострота, до такої міри, що було б безглуздо використовувати чудовий свіжий перець чилі без його плаценти.

Будьте обережні при поводженні з гострим перцем! Пекучий, гостріший, перець чилі - немає нічого, що б пекло язик сильніше, ніж він. Плоди можуть бути настільки гострими, що простий дотик до них може викликати неприємні шкірні реакції у чутливих людей. Коли ви збираєте та обробляєте плоди, ви повинні бути обережні, щоб не торкатися руками до очей і слизових оболонок.

Які сорти гострого перцю чилі купити?

Вибирайте з каталогу FLORIUM перці чилі різноманіття смаку, кольору, типу (тип Угорський (конічний), тип Козій ріг, тип Халапеньйо, тип Чилі) і форми. Конічний, Округлий, довгоконусоподібний, кубоподібний, округло-приплюснутий, подовжено-конічний, подовжений, конусоподібний.

Найпопулярніші сорти та гібриди на території України:

  • Гострий перець чилі Халапеньйо (червоний і зелений)
  • Каєнський
  • Хабанеро (червоний, оранжевий, шоколадний)
  • Ангаріка F1
  • Мова дракона
  • Кампай F1
  • Даміан
  • Хай Флай F1
  • Хайфи F1
  • Хомера F1
  • Шакіра F1
  • Спіраль F1
  • Кіліан

Купити насіння перцю чилі (зеленого або червоного) не складе труднощів. У нашому магазині ви можете знайти насіння багатьох українських і закордонних сортів перцю. А для отримання насіння зі свого городу, садіть різні сорти перцю на різних грядках. Тому що вони можуть схрещуватися. І хоча перець самозапилюється, ми повинні бути обережні, щоб отримати чисті насіння.

Як посадити перець чилі

Перець чилі необхідно вирощувати на відкритому сонці або в напівтіні, на родючому, глибокому, легкому ґрунті, збагаченому органічними речовинами та таким, що регулярно поливається. Компанія з виробництва перцю використовує щотижневе добриво під час росту і цвітіння і раз на два тижні під час плодоношення, таким чином роблячи ще більше перцю. Не переносить посуху, перезволоження, холоду і заморозків.

Сьогодні купити насіння перцю чилі для будинку можна як для відкритого ґрунту, так і для теплиць і горщиків.

Чилі - вимоглива рослина. Фактично, майте на увазі, що для успішного вирощування перцю потрібно коливання температури від мінімум 18 градусів за Цельсієм в нічний час до максимум 28 градусів вдень. Ніколи не піддавайте посіви перцю занадто великій температурі: температура вище 35 градусів за Цельсієм може викликати серйозні проблеми в процесі розвитку овочу, а також класичні «опіки» при впливі занадто великої кількості сонця. Також слід пам'ятати, що при температурі нижче 15 ° C рослина не проросте.

А через особливі потреби в теплі цього овочу і його тривалого проростання (навіть 10-15 днів) прямий посів перцю у відкритий ґрунт не поширений на території України.

Вирощування у відкритому ґрунті:

Насіння необхідно висаджувати в захищене середовище ближче до весни, йому потрібно багато часу, щоб прорости. А коли сіянці виростуть, їм потрібне світло, тепло і рідке добриво середньої концентрації. Ви можете залишити їх на вулиці при температурі вище 10 градусів на 7-10 днів, а потім пересадити через 5-7 тижнів після посіву на 2-3 см глибше, ніж вони були в фазі проростання. Коли саджанці випустять п'ятий лист, їх пересаджують в сад в першій декаді травня.

Розсаду перцю чилі необхідно висаджувати на відстані близько 45 см від сусіднього саджанця і повністю виставляти на сонце.

Ґрунт повинен бути в середньому родючим, добре дренованим, добрив повинно бути мало; занадто багатий ґрунт дає більше листя і менше перцю. Рослина виробляє багато перцю чилі й тому потребує зміцнювальних кіл, щоб запобігти надмірному згинанню. Прибирати перець чилі слід, коли він досягає довжини від 5 до 8 см, не чекаючи, поки він змінить колір. Між посівом і збиранням врожаю проходить 70-80 днів.

Вирощування перцю чилі в горщиках

Зелений або червоний чилі легко вирощувати в горщиках, виставляючи їх на яскравих і сонячних місцях (спочатку в приміщенні, а потім на відкритому балконі або терасі). Насіння слід висівати на м'який органічний ґрунт і потім засипати його тонким шаром торфу. Для вирощування потрібні горщики округлі або прямокутні, спочатку для початкової розсади, а потім - дорослої розсади. Насіння заглиблюють від 1 до 2 см. Сіянцям забезпечують сонячні місця, частий полив. Дорослим рослинам необхідний постійний, але не надмірний полив, особливо в періоди тривалої посухи. Також внесіть добрива на основі калію, фосфору і мікроелементів відповідно до рекомендованих доз, щоб сприяти розвитку кореневої системи, поширенню квітів і плодів. Збір перцю чилі відбувається з червня по жовтень.

Переваги покупки гострого перцю

Найпоширеніший спосіб вживання червоного перцю чилі - це приготувати з нього приправу. Або додати його у всілякі гострі соуси, овочеві консервації, в тому числі й в аджику. А стручок свіжого червоного чилі в сезон буде відмінно додати до улюбленого борщу.

А зелений перець чилі фріггітеллі можна обсмажити на сковороді, а потім додати великої солі. Вишуканий солодкий перець чилі також цікаво їсти руками, тримаючи за хвостик! Будь то смажені на сковороді або запечені, фріггітеллі чудові як гарнір до м'яса і риби. Пепероні зазвичай використовують маринованим в бутербродах, салатах, на піці, в закусках і як гарнір, щоб надати стравам хрустку текстуру і солоний смак. Тому рекомендуємо замовити насіння різноманітних видів перцю чилі, щоб виростити своїми руками екологічно чистий органічний продукт.

Вирішивши купити насіння перцю чилі в Україні (в т.ч. і кімнатного), ви зможете за короткий час зібрати плоди зі своєї грядки та отримати максимум користі. У нас є все, що вам потрібно для саду, городу та поля. А якщо ще сумніваєтеся, вивчіть нові сорти перцю та інші рослини на продажі.

Як можна купити насіння чилі перцю поштою

У будь-який, навіть самий віддалений куточок країни, де є поштове відділення, насіння чилі перцю доставляються в максимально стислі терміни. При відвантаженні вони упаковуються найретельнішим чином. Цілісність насіння чилі перцю не страждає при транспортуванні. Оплата послуг з доставки мінімальна, в деяких випадках, наприклад, при оптовій закупівлі, і зовсім відсутня. Ми поставляємо високоякісне насіння чилі перцю. 

Як ми працюємо:

  • Пропонуємо вам купити насіння чилі перцю недорого 
  • Без передоплати 
  • Доставляємо замовлення післяплатою 
  • Доставляємо поштою (Нова Пошта, Укрпошта)

Якщо товар розпроданий

Все насіння чилі перцю можна придбати за умови наявності їх на нашому складі в момент оформлення замовлення. У міру просування сезону деякі види насіння перцю будуть розпродані. Для перевірки доступності конкретного сорту в поточному сезоні необхідно зателефонувати менеджеру. Якщо у вас не виходить оформити замовлення, будь ласка, також зв'яжіться з нами. 

Спеціальні пропозиції від FLORIUM.UA

Час від часу ми будемо робити спеціальні пропозиції, які доступні тільки в певний період і за умови наявності запасів насіння. Замовити насіння чилі перцю в Україні (Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро) за доступною кожному ціною можна з каталогу видів і сортів інтернет-магазину FLORIUM.UA. Все насіння чилі перцю від перевірених постачальників.

Для нас дуже важливі ваші відгуки, проаналізувавши які ми постараємося усунути недоліки і підвищити ефективність роботи. Щоб купити насіння чилі перцю, варто тільки зателефонувати нашому менеджеру і замовити з нашого великого асортименту (Болгарський перецьПерець для теплиць)