Міцелій Єжовика

Їжовик фото
код: 731044
10 г в упаковці
27 50 грн. 28 95 грн.
Нема в наявності

Відгуки, Єжовик

Залишити відгук

Купити міцелій Їжовика гребінчатого (Hericium erinaceus) в інтернет-магазині FLORIUM.UA

Компанія FLORIUM пропонує купити Їжовик гребінчастий і міцелій інших їстівних лісових грибів для аматорського садівництва. Ми звикли приносити з магазину печериці та гливи, а з лісу - білі гриби. Традиції, пов'язані з походами по гриби в ліс, передаються з покоління в покоління. Повернення з з повними кошиками додому - справжній привід для гордості. Але що робити, якщо в лісі немає грибів? Ми можемо вирощувати багато видів у власному саду. Наш інтернет магазин FLORIUM.UA пропонує добірний міцелій різноманітних видів найбільш затребуваних їстівних лісових грибів, в тому числі і Їжовика гребінчатого. Він поставляється у вигляді інокулюваного зерна, тирси, дерев'яних штифтів (для вирощування на дереві). Також можна купити на ринку тюки соломи, інокульовані міцелієм Їжовик. Ознайомтеся з нашою пропозицією популярних видів. Любительське вирощування грибів ще ніколи не було таким простим!купити міцелій їжовика

Особливості Їжовика

Їжовик гребінчастий - дуже рідкісний деревний гриб. Їстівний. Хоча він виростає на більшій частині Європи, Північної Америки, Китаю і Японії, його плодові тіла мають екзотичний вид. Вони схожі на корали. А ще вони нагадують левову гриву, цапову борідку, бороду старого, їжакові голки. Звідси й походять численні народні назви. Так, в Китаї його називають грибом з мавпячою головою (hou tou gu).

Великі волохаті гриби - Їжовики - здатні здивувати кожного. Вони м'які і перисті, округлі і подушкоподібні за формою. Гриби бувають різних кольорів, наприклад, крім популярного білого, також зустрічаються і кремового, рожевого, і жовтого кольору. А їх смак горіховий, але ніжний.

Розмір гриба складає до 30 см в і до 12-20 см в діаметрі. Основа дуже міцна і Їжовика важко зняти з дерева без гострого ножа.

Їжовик гребінчастий: де росте

Даний гриб росте тільки в дуже старих лісах, які стають все рідше і рідше. Він зустрічається в дикій природі в кінці літа і на листяних породах дерев. Також цей гриб вирощують в невеликих кількостях цілий рік. У закритих приміщеннях він росте на субстраті з тирси. Найбільше в промислових масштабах Їжовик гребінчастий вирощується в Японії. Там його вживають в їжу як цінний і корисний продукт для травної системи, зниження кров'яного тиску, холестерину і захисту від раку.

Їжовик гребінчастий: користь

Гриби-Їжовики містять біологічно активні речовини, які благотворно впливають на організм, особливо на мозок, серце і кишечник. Вони можуть захистити від деменції. Дослідження показали, що Їжовик містять два спеціальних з'єднання, які можуть стимулювати ріст клітин мозку: геріценони і ерінаціни. Вони можуть допомогти захистити від хвороби Альцгеймера, дегенеративного захворювання мозку, яке викликає прогресуючу втрату пам'яті. Дослідження за участю літніх людей з легкими когнітивними порушеннями показало, що щоденне вживання 3 грамів подрібненого гриба Їжовика протягом чотирьох місяців значно поліпшило розумове функціонування. Однак ці переваги зникли після припинення прийому добавок на основі гриба.

Крім того, Їжовик допомагає полегшити легкі симптоми депресії і тривоги, а також може прискорити відновлення після травм нервової системи. А також - впоратися з симптомами діабету.

Дослідження показують, що з 2000 різних видів їстівних та / або лікарських грибів лише деякі використовуються для здоров'я нервової системи. Їжовик є одним з найвідоміших за свою регенеруючу дію на периферичні нерви.

Екстракт даного гриба запобігає розвитку виразки шлунка, пригнічуючи зростання H. pylori. Дослідження показали, що він також здатний запобігти окисленню холестерину в крові. А речовина в грибі під назвою геріценон може знизити швидкість згортання крові і ризик інсульту.

Зверніть увагу, що ніякі дослідження на людях не вивчали побічні ефекти гриба Їжовик гребенчатого або його екстракту, але вони здаються дуже безпечними. Проте, будь-який, хто страждає на алергію або чутливий до грибів, повинен уникати вживання Їжовика, оскільки це різновид грибів.

Склад гриба: 31% білка, включаючи всі незамінні і багато вільні амінокислоти, 4% жиру, 10% мінералів, включаючи багато заліза і магнію, 18% розчинних вуглеводів, 30% клітковини, рослинні гормони, вітамін D, вітаміни B1 і B2, ніацин .

Їжовик: як готувати

Їжовик гребінчастий, як згадувалося раніше, має м'який, солодкий і тонкий смак. У страві він виглядає як кольорова капуста і на смак як куряче м'ясо. Найчастіше великі гриби нарізають на частини і зазвичай їх запікають в топленому маслі з додаванням спецій і часнику. Менші екземпляри відбиваються цілком. З них виходить смачний вегетаріанський шніцель. Також Їжовик запікають у духовці. І разом з соусом його подають як гарнір до м'ясних страв.

Як купити міцелій Їжовик гребінчастий?

Все дуже просто. Ви легко можете замовити даний гриб в Інтернет - магазині Флоріум. Додайте пакетик з міцелієм в кошик і оформіть замовлення.

Які ще види міцелію Їжовика купити?

  • Їжовик жовтий або виїмчастий (Hydnum repandum). Представник роду Гіднум і відноситься до сімейства Їжовикові. Інші його назви: Hydnum flavidum, Tyrodon repandus. Dentinum repandum, Sarcodon repandus. Середнього розміру, до 12 см. Капелюшок злегка м'ясистий, неправильної форми, випуклий, але пізніше приплюснутий. Край капелюшка хвилястий. Забарвлення гриба бежево-кремовий або жовтувато-оранжевий, якщо він росте під листяними деревами або жовто-білуватий, якщо під хвойними. Зворотний бік гриба з «їжаковими колючками». Це їстівний гриб, хоча його оцінки розходяться. Їжовик жовтий слід збирати в молодому віці, коли це хороший їстівний продукт. Інші вважають його кулінарні якості переоціненими. Старі екземпляри і ті, які постраждали від заморозків, стають гіркими, і їх потрібно готувати протягом тривалого часу і видаляти воду для першого варіння. Але у таких грибів є перевага, порівняно з іншими. Вони зазвичай не заражаються паразитами. Їжовик жовтий частіше консервують в оцті. Також його можна сушити. Даний гриб зустрічається в Європі, Азії та Північній Америці.

  • Їжовик строкатий (Sarcodon imbricatus = Sarcodon squamosus). Представник роду Саркодон і відноситься до сімейства сімейства Банкерові. Інші назви: Їжовик черепітчатий або лускатий, саркодон черепітчатий, строкатий саркодон. Це симбіотичний гриб. Він рясно росте в хвойних гірських лісах. Плодоносить в період між літом і восени. Їжовик строкатий - ароматний, їстівний. У їжу використовується виключно в якості приправи, сухий і подрібнений. А свіже плодове тіло насправді не представляє інтересу. Він дуже добре підходить для використання тільки в якості ароматизатора для заправки соусів, супів або різотто. плоский або опуклий капелюшок висотою 6-30 см, іноді вдавлені в центрі. Її поверхня блискуча, з широкими концентричними пластинами, темніше коричневого кольору (помітно відрізняються від основного кольору капелюшки). Зворотний бік сіро-коричневий.

  • Їжовик коралоподібний (Hericium coralloides = Dryodon coralloides Scop.). Представник роду Геріцій і відноситься до сімейства Їжовикові. Інші його назви: Кораловий гриб, Геріцій. Хороший їстівний гриб з незвичайним зовнішнім виглядом (з численними «їжаковими голками»). Нагадує корали. Розвивається на мертвих стовбурах. Утворює більш-менш деформовану масу з «голками» в нижній частині. Капелюшок утворений великою білою або жовтувато-білою масою до 30 см в діаметрі. Він гіллястий, утворює невеликі виступаючі полички, з яких каскадами сходять «голки» до 15 мм завдовжки і до 1 мм завтовшки. Забарвлення капелюха біле або кремове. М'яка і тендітна м'якоть виділяє нехарактерний грибний запах і відрізняється трохи гострим смаком.

  • Їжовик дерев'яний складається з великої мережі міцелію (або «коренів»), яка простягається під землею і може сягати на кілька кілометрів. Капелюшок до 25 см, маса, що складається в основному з відвислих колючок від 2 до 4 см завдовжки, від білого до кремового кольору. М'якоть біла, щільна, пустотіла, еластична, коричневого кольору при старінні і висиханні. Даний гриб полюбляє листяні породи дерев. Переважно росте на дубах, буках, кленах.

Як виростити Їжовик з міцелію

Ви можете вирощувати даний гриб як в саду, так і в закритому приміщенні (наприклад, в мішку).

  1. Підготуйте зрілий субстрат призначений для домашнього вирощування грибів.
  2. Наповніть ним поліетиленовий мішок. Додайте міцелій, згідно з інструкцією на упаковці.
  3. Далі повністю герметичний мішок слід розрізати посередині так, щоб вийшла перевернута буква «П». При цьому, розріжте мішок відступивши від країв і верху на 3 см.
  4. Ви отримаєте своєрідне віконце, завдяки якому міцелій буде дихати.
  5. Мішечок з міцелієм помістіть в місце, де можна підтримувати постійну температуру 10-20 ° С і вологість 85-95%.
  6. Пам'ятайте, що недолік вологості може призвести до висихання плодового тіла грибів.
  7. Тому, щоб додатково захистити міцелій від надмірної втрати вологи, мішок можна укутати фольгою.
  8. Для правильного утворення плодових тіл міцелію необхідне світло з інтенсивністю 100-500 люкс протягом 8-10 годин в день.
  9. Міцелій може залишатися при більш високій температурі, наприклад, 24 ° С і освітлення набагато меншої інтенсивності, але при цьому гриби мають менш компактний габітус і більш низька якість.
  10. Приблизно через 7-10 днів на поверхні субстрату з'являться перші бруньки Їжовика. Гриб дуже швидко зростає. І звичайно потрібно 5-8 днів, щоб плодові тіла виростали в повний розмір.
  11. Збір врожаю проводять, коли плодове тіло починає місцями жовтіти.
  12. Вирощений своїми руками Їжовик коралоподібний можна вживати в їжу, а також продавати для ресторанів за дуже вигідною ціною. Середня вартість за кг грибів складає близько 25 доларів.

Переваги покупки міцелію Їжовика

Зібрані в лісі гриби міцно зайняли своє місце на нашому столі. Але що робити, якщо не завжди вдається вийти в ліс за грибами? Рішення просте - купити міцелій Їжовика гребінчатого (Україна) і посадити будинку. Перший урожай можна збирати в наступному сезоні після посадки. Однак грибів буде мало. А повноцінний урожай лісових грибів з цього місця збирають тільки в другому сезоні. Зазвичай від посадженої будинку грибниці ви зможете зібрати гриби до 5 сезонів поспіль.

Як можна купити міцелій грибів єжовик (Sarcodon) поштою

У будь-який, навіть самий віддалений куточок країни, де є поштове відділення, міцелій єжовика доставляються в максимально стислі терміни. При відвантаженні вони упаковується найретельнішим чином. Цілісність сім'я єжовика не страждає при транспортуванні. Оплата послуг з доставки мінімальна, в деяких випадках, наприклад, при оптовій закупівлі, і зовсім відсутня. Ми поставляємо високоякісний міцелій єжовика. 

Як ми працюємо:

  • Пропонуємо вам купити міцелій грибів єжовика недорого

  • без передоплати

  • Доставляємо замовлення післяплатою

  • Доставляємо поштою (Нова Пошта, Укрпошта)

Якщо товар розпроданий

Весь міцелій єжовика придбати за умови наявності їх на нашому складі в момент оформлення замовлення. У міру просування сезону деякі види міцелію будуть розпродані. Для перевірки доступності конкретного сорту в поточному сезоні необхідно зателефонувати менеджеру. Якщо у вас не виходить оформити замовлення, будь ласка, також зв'яжіться з нами. 

Спеціальні пропозиції від FLORIUM.UA

Час від часу ми будемо робити спеціальні пропозиції, які доступні тільки в певний період і за умови наявності запасів міцелій. Замовити міцелій в Україні (Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро) за доступною кожному ціною можна з каталогу видів і сортів інтернет-магазину FLORIUM.UA. Весь міцелій єжовика від перевірених постачальників.

 Для нас дуже важливі ваші відгуки, проаналізувавши які ми постараємося усунути недоліки і підвищити ефективність роботи. Щоб купити міцелій грибів єжовика, варто тільки зателефонувати нашому менеджеру і замовити з нашого великого асортименту