Міцелій вешенки

Міцелий вешенки фото
код: 731001
1 кг в упаковці
1
6,20 грн.
Нема в наявності

Відгуки, Гриби гливи

Залишити відгук
Рейтинг: 5/5 1 голоса

Можна використовувати пні або тополі, вербу, березу, бук, граб, клен та фруктові дерева, щоб вирощувати гливи на дереві.

відповісти на відгук

Купити міцелій Гливи (Pleurotus) в інтернет-магазині FLORIUM.UA

Компанія FLORIUM пропонує купити міцелій гливи та інших їстівних лісових грибів для аматорського садівництва. Ми звикли приносити з магазину печериці та гливи, а з лісу білі гриби. Традиції, пов'язані з походами по гриби в ліс, передаються з покоління в покоління. Повернення з кошиками грибів - справжній привід для гордості. Але що робити, якщо в лісі немає грибів? Ми можемо вирощувати багато видів у власному саду. Наш інтернет магазин FLORIUM.UA пропонує добірний міцелій різноманітних видів самих затребуваних їстівних лісових грибів, в тому числі і гливи. Він поставляється у вигляді інокульованого зерна, тирси, дерев'яних штифтів (для вирощування на дереві). Також можна купити на ринку тюки соломи, інокульовані міцелієм гливи. Ознайомтеся з нашою пропозицією популярних видів. Любительське вирощування грибів ще ніколи не було таким простим!

Особливості гриба Гливи

Глива (лат. Pleurotus) - дуже популярний шляпковий гриб, який цінується за відмінний смак. Він використовується в багатьох кухнях світу, тому що це космополітичні гриби, тобто вони зустрічаються в природних умовах в різних частинах світу (в лісах Європи, Америки і Азії). У наших лісах найчастіше можна зустріти дикорослу гливу звичайну або устричну (Pleurotus ostreatus). Хоча мало хто може її розпізнати.

Гливи - це гриби, які мають виняткову поживну цінність і корисними для здоров'я властивостями. Вони знижують рівень цукру і холестерину, а також руйнують ракові клітини (завдяки речовині плевран). Крім того, є джерелом білка (містять 70 відсотків), вітамінів (B і C) і мінеральних солей. Також гриб містять ерготионеїн, антиоксидант, який захищає клітини від ушкоджень і старіння. Вони не втрачають цей інгредієнт навіть під час готування. Тому якщо ви хочете боротися з передчасним старінням, рекомендується включити його в свій раціон.

Гливи можуть замінити м'ясо. Їх можна використовувати для приготування (після маринування і запікання) котлет для бургерів. Найсмачніші - це невеликі молоді капелюшки. Старі гливи - більш волокнисті. Після попереднього відварювання капелюшки можна використовувати в супах, салатах, запіканках, як фарш для пельменів і додавати в омлет.

Ці гриби також можна заготовити про запас: заморозити, сушити і маринувати. Зверніть увагу, що капелюшки глив дуже ніжні. тому їх потрібно мити обережно і при цьому не тримати довго в воді (вони вберуть вологу як губка).

У природі гливи ростуть на стовбурах листяних дерев не тільки в лісах, а й у парках і садах. Вони утворюють групи, шикуючись щільно в формі плитки. Їх капелюхи (діаметр 5-15 см) за формою нагадують черепашки. Забарвлення капелюшка варіюється від попелястого до темно-сірого. Ніжка зростає асиметрично в сторону гриба.

Збирати гриби в природному середовищі можна з листопада і навіть до лютого, якщо зима м'яка. Також можна купити гливи зазвичай в овочевому відділі, поруч з грибами. Або виростити ці корисні гриби у себе вдома.

Які види гриба Гливи купити?

  1. Міцелій гливи королівської або Ерінг (Pleurotus eryngii). Інша назва: степові білі гриби. Плодові тіла Ерінг дуже вражаючі, а смак особливий - смак нагадує лісові гриби. Крім того, гливи можуть зберігатися в холодильнику до 7 днів. У природних умовах ростуть в Східній Європі, Північній Африці та Центральній Азії. Ростуть на землі, на коренях листяних дерев. Розмір капелюхів становить від 3 до 12 см в діаметрі. Капелюшки з характерними закругленими краями. Ніжка товста, щільна, звужується донизу. Забарвлення капелюха коричневе або сіро-коричневе різних відтінків, а ніжка - білого кольору. Як і інші різновиди гливи, еренгій має безліч лікувальних властивостей: знижує рівень цукру в крові і регулює холестерин, зміцнює стінки судин і імунітет організму, знижує тиск в очних яблуках. Містить речовини, які використовуються при лікуванні пухлинних захворювань.
  2. Глива легенева (Pleurotus pulmonarius). Світлий, кремовий, блідо-коричневий капелюх, жовтіючий по краю, з віком набуває сіро-коричневий колір. Розмір капелюшка становить 2-10 см. На відміну від гливи Pleurotus ostreatus, вона утворює плодові тіла в теплу пору року, з літа до початку осені. Зростає переважно на деревині листяних дерев, найчастіше бука, берези та липи. Гриб з не дуже приємним запахом.
  3. Глива черепичаста (Pleurotus ostreatus) - їстівний гриб, який цінується гурманами. Він не уражається комахами і його можна збирати в період, коли, більше нічого не росте (по лютий). Глива смачніше, коли готується як свиняча відбивна. Її також можна маринувати, гасити в вершках і т. Д. Це гриб, який вирощують в промислових масштабах. Також його можна виростити вдома: на стовбурах, колодах, товстих гілках і має багато переваг для здоров'я. діаметр капелюшка від 5 до 15 см (можна зустріти і набагато більше). Капелюшок нагадує устрицю або язик. Її колір - від білого до темно-сірого і блакитного. Поверхня гладка, матова. М'якоть гливи тверда, біла, з м'яким смаком і ніжним грибним присмаком. не надто досвідчені грибники можуть сплутати гливу звичайну з родинними видами, включаючи з Pleurotus colombinus (зростає в основному на хвойних деревах) і P. pulmonarius (старі плодові тіла жовтіють), які вважаються неїстівними.

Як посіяти міцелій Гливи

Гливи вирощуються різними способами: на деревині, в тюках соломи, на відкритому повітрі або в приміщенні.

Гриби, вирощені на пеньках і дереві, порадують щедрим урожаєм протягом багатьох років. Більшість видів, які зараз продаються як комерційний міцелій для вирощування на деревині, ростуть як на деревині твердих, так і порід (бук, яблуня, дуб, ясен, клен, черешня, вільха, каштан, тополя, береза, осика, горіх). Але не підходять хвойні породи деревини.

Як субстрат підходять тільки стовбури, здорові колоди, пеньки - зрізані до 2-5 місяців, не пізніше. Свіжа деревина не підходить, тому що міцелій не може її зарости (соки, все ще знаходяться в деревині гальмують ріст міцелію, оскільки володіють протигрибковими властивості). З іншого боку, міцелію не вистачає вологи в висохлих і, як наслідок, зламаних стовбурах або гілках.

Гливи можна вирощувати на відкритому повітрі з березня по жовтень включно. Мороз і сніг не загрожують урожаю. Однак низька температура уповільнює процеси росту міцелію.

На грибницю також не повинні потрапляти прямі сонячні промені. Тому колоди і пеньки слід розміщувати на північній стороні. Ранньою весною і пізньою осінню - теплиця, каркас або пластиковий тунель - дуже гарне місце, але їх потрібно притіняти. Прищеплені колоди, пеньки повинні бути діаметром 15-50 см і довжиною 30-50 см.

Існують різні способи заселення міцелію:

Заповнити деревину зерновим міцелієм гливи для пеньків і закрити деревинкою або пробкою (наприклад, з пластиліну, моху і т.д). При цьому слід підтримувати стерильність, інакше грибниця може зіпсуватися. Гранульований міцелій, «носієм» якого є зерна злаків, не можна чіпати руками. Його найкраще вносити в отвори ложкою.

Щоб спростити завдання, багато виробників роблять міцелій на штифтах, які вбивають в просвердлений отвір дерева того ж діаметру.

При інокуляції стовбурів в основному використовується наступний метод. З однієї дошки відпилюють диск товщиною 2-5 см. На зріз вертикально розташованого ствола насипають шар зернистого міцелію товщиною 1 см. Потім накривають обрізним диском і обережно прибивають. Щоб цвілеві грибки і не потрапили в міцелій, місце зрізу заклеюють фольгою і скотчем.

простий спосіб заселення міцелію полягає в наступному. У центрі пенька, бажано бензопилою, потрібно зробити поперечний розріз шириною 2 см, який доходить приблизно до середини. Потім в тріщину, що утворилася, акуратно насипати зернистий міцелій. Пеньок обмотати фольгою і липкою стрічкою, закриваючи місце інокуляції для захисту.

Переваги покупки міцелію Гливи

Глива - легко культивується гриб, який не потребує великих вкладень. Це сапрофний вид, функція якого в природі полягає в розкладанні мертвої деревини, що спеціалізується на виділенні ферментів в навколишнє середовище з високою концентрацією лігніну і целюлози. Плодоносить пізньої осені у відкритому грунті і може вирощуватися в приміщенні цілий рік. Плодові тіла гриба мають багатий і цікавий хімічний склад, який представляє собою їжу з дуже високою поживною цінністю. А цілорічне вирощування гливи на власній фермі може бути прибутковим і представляти собою додаткове джерело доходу, не займаючи багато часу.

Технологія вирощування даного гриба включає: підготовку субстрату, знезараження субстрату,  а також збір врожаю.

Чому варто купити міцелій гливи в Інтернет-магазині FLORIUM:

  • Найбільша кількість грибів. Наші упаковки містять велику кількість міцелію, що гарантує високий урожай.
  • Стерильна упаковка. Міцелій знаходиться в спеціальному пакеті з мікрофільтром, що гарантує стерильність і виключає біологічне зараження. Також можна купити міцелій у звичайній паперовій упаковці.

Живий гриб. Міцелій, який ви купуєте у нас, має можливість створити ефективний симбіоз з конкретною породою дерев (зазначеної в описі або на упаковці).