Міцелій Моховика

Моховик фото
код: 731046
10 г в упаковці
27 50 грн. 28 95 грн.
Нема в наявності

Відгуки, Моховик

Залишити відгук

Купити міцелій моховика (Xerocomus) в інтернет-магазині FLORIUM.UA

Компанія FLORIUM пропонує купити моховик і міцелій інших їстівних лісових грибів для аматорського садівництва. Ми звикли приносити з магазину печериці та гливи, а з лісу - білі гриби. Традиції, пов'язані з походами по гриби в ліс, передаються з покоління в покоління. Повернення з повними кошиками додому - справжній привід для гордості. Але що робити, якщо в лісі немає грибів? Ми можемо вирощувати багато видів у власному саду. Наш інтернет магазин FLORIUM.UA пропонує добірний міцелій різноманітних видів найбільш затребуваних їстівних лісових грибів, в тому числі і моховики. Він поставляється у вигляді інокулюваного зерна, тирси, дерев'яних штифтів (для вирощування на дереві). Також можна купити на ринку тюки соломи, інокульовані міцелієм Моховики. Ознайомтеся з нашою пропозицією популярних видів. Любительське вирощування грибів ще ніколи не було таким простим!купити міцелій моховика

Особливості моховика

Моховик - їстівний трубчастий гриб, представник сімейства болетових. Назва «моховик» походить через часте зростання у моху плодових тіл. Цей гриб з'являється влітку і восени. Його улюблені породи дерев, під якими він найчастіше росте, - ялина звичайна і сосна звичайна. Ховається під дубами і буками. Тому шукати його слід в хвойних і змішаних лісах. Також зростає і в парках.

Капелюшок моховика простий і гладкий, опуклий, іноді майже плоский. Має каштаново-коричневий, червоний або насичено-коричневий колір. Діаметр капелюха досягає 15 сантиметрів. Молоді моховики мають капелюшки напівкруглої форми. Ніжка тверда. У старіших екземплярів вона дерев'янистої текстури. Ніжка підноситься на висоту від 4 до 10 см. У свою чергу її товщина не перевищує 2 см. Зазвичай вона світло-коричнева з виразними поздовжніми смугами. Спочатку ніжка громіздка. Але з часом вона набуває циліндричної форми, переважно вигнута. При пошкодженні або зрізі поступово синіє.

Колір їх поверхні зазвичай жовтий з відтінком червоного. Однак плодове тіло моховиків також може бути оливкового або коричневого кольору. Через посуху гриб лопається, і тоді крізь тріщини, що утворилися видно його м'якоть - вона червоного або білого кольору.

М'якоть моховика спочатку білого кольору. А згодом м'якоть жовтіє. Має дуже приємний смак і запах. Трубки капелюшка можуть бути оливковими або жовтуватими.

Їстівні моховики часто плутають з неїстівним жовчним грибом, який теж відноситься до сімейства болетових. Але останній відрізняється гірким смаком. Також вони мають схожість з гіропорусом каштановим або каштановим грибом.

Люблять моховик за його глибокий аромат і задоволення від збору врожаю прямо в лісі. Він є справжніми ласощами як в свіжому, так і в сухому вигляді. Чому варто вживати в їжу моховики, які страви готувати з них і як зберігати, щоб вони завжди були смачними?

Моховики як готувати?

Любителі моховиков знають, що їх потрібно обробляти швидко. Цей їстівний гриб швидко псується і втрачає аромат. Дані гриби можна їсти без страху, але дітям молодшого віку подавати їх не рекомендується.

У них міститься багато цінних мінералів і вітамінів, найпопулярнішими з них є: вітамін А, вітаміни B1 і B2, D, PP, Е. Їх висока харчова цінність обумовлена ​​високим вмістом білка. Більш того, це білок, який організм швидко засвоює. Крім того, гриби-моховики також містять різні мікроелементи і вуглеводи. Через велику кількість протеїну їх споживання рекомендується вегетаріанцям. До того ж їх можна сміливо їсти під час дієти. В основному капелюшки і ніжки складаються з води.

Моховики відмінно підходять для приготування супів і соусів, маринування і сушки.

Перед приготуванням страв їх попередньо відварюють для здоров'я і смаку. Гриби складаються з хітину, який являє собою надзвичайно стійку клітковину. Тому попередньо відварені гриби в солі легше перетравлюються. Завжди стежте за часом при приготування грибів. Переварені гриби втрачають смак і змінюють текстуру, що робить їх вкрай неапетитними. Тверді гриби, такі як моховики, слід варити не більше півгодини на середньому вогні перед приготуванням з них страв.

Якщо ви збираєтеся заморозити моховики, їх теж варто заздалегідь відварити. Гриби можна готувати окремо або разом з іншими видами, наприклад, боровиками.

Приготовлені сухі моховики можна сміливо смажити, тушкувати або додавати в супи. Ніжний смак цих грибів підходить до страв з м'яса і птиці.

Страви з грибів моховиков

Збирайте гриби і вибирайте, що приготувати з них. Найпопулярніші страви - запечені і тушковані моховики, моховики з картоплею, смажені моховики зі сметаною, моховики мариновані.

Які види міцелію моховика купити?

  • Моховик зелений (Xerocomus subtomentosus). Їстівний гриб. Виростає в хвойних або листяних лісах, повсюдно досить часто, але зазвичай одинично або по кілька штук разом. Зростає з липня по жовтень, зазвичай на кислих грунтах, часто в хвойних лісах серед чорниці і чагарників брусниці. Капелюшок рівномірно забарвлена ​​в оливково-жовтий колір, від жовто-коричневого до сіро-коричневого, оливково-зеленим, сіро-зеленого. Розміром 3-15 см в діаметрі. Спочатку вона кулеподібної форми, потім опукла або плоска. Поверхня капелюшка матова і як ніби замшева. Зворотний бік золотисто-жовтий або жовтувато-зелений з великими порами. При натисканні м'якоть не синіє. Ніжка циліндрична, тонка, щільна. Біля основи вона трохи тонше, ніж вгорі. Її колір жовтуватий, жовто-коричневий або червоно-коричневого кольору. Текстура ніжки злегка волокниста, іноді з тонкими пасмами, утворює щось на зразок сітки у верхній частині. М'якоть білувато-жовта, з м'яким смаком і слабовираженним запахом. через м'якість шапочки не підходить для сушки.

  • Моховик тріщинуватий (Xerocomus chrysenteron). Інша назва: моховик строкатий. Зазвичай зустрічається в помірному кліматі з початку літа до пізньої осені. Найбільш охоче він заселяє ділянки під кронами бука, дуба і сосни. Плодові тіла у моховика не дуже великі. Діаметр їх капелюха варіюється від 3 до 10 см. Шкірка може бути декількох кольорів: коричневого, оливкового, жовтувато-коричневого або бордово-коричневого. Капелюшки дорослих грибів «показують» характерні тріщини, проявляючи білу або рожеву м'якоть. Молоді плодові тіла мають куполоподібні капелюшки, які з віком згладжуються і злегка опускаються всередину. Шкірка у моховика тьмяна і суха. Зворотний бік капелюшка спочатку світло-жовтий, а потім жовто-зелений. Ніжка досить вузька і не дуже довга. Він має циліндричну форму, що звужується до основи. Поверхня стебла покрита виразними поздовжніми волокнами червоного або коричневого кольору. М'якоть тверда, але тільки у молодих особин. Пізніше стає м'якше, оскільки накопичує більше води. Зазвичай жовтуватого кольору. Характерною особливістю є поява блакитного кольору після зрізу.

  • Моховик різнобарвний (Xerocomus rubellus). Дуже красивий маленький гриб з червоним оксамитовим капелюшком. Грибники кажуть, що вони їстівні, але з мильним смаком. Однак навряд придатні до вживання, оскільки схильні до зараження личинками. Він зазвичай плодоносить групами або рядами, а не поодинці. Його можна побачити на узліссях лісів і луках, в парках і садах під листяними деревами, особливо дубами. Розмір капелюшка варіюються від 3 до 8 см в діаметрі, широко опуклі, а потім сплощені, іноді з невеликим поглибленням в центрі. Спочатку червоний колір капелюшка, який поступово набуває оливково-червоний колір і зазвичай з жовтуватою облямівкою. поверхня капелюшка оксамитова і суха, навіть в старому стані не тріскається. Виворіт з лимонно-жовтими порами, які з віком набуває зелений відтінок.

Як виростити Моховик з міцелію

  1. У нашому інтернет магазині ми пропонуємо міцелій моховика, який використовується для домашнього вирощування лісових грибів.
  2. Ключові елементи вирощування включають тип субстрату, погодні умови в даний рік і близькість відповідних порід дерев.
  3. У відкритому грунті міцелій висівають з квітня до пізніх осінніх місяців.
  4. Виберіть невелику галявину під буком, дубом, сосною і ялиною.
  5. Викопайте ямку, в яку засипте міцелій із заздалегідь підготовленим субстратом (точні пропорції компонентів субстрату вказані на упаковці).
  6. Добре зволожте грунт. Присипте міцелій 5-сантиметровим шаром грунту і замульчуйте посадку.
  7. Кожні 10-14 днів, необхідно поливати міцелій (якщо дощі, то рідше).
  8. Перший урожай в саду можна збирати через 2-3 роки після посадки міцелію.

Як виглядає мікоризний міцелій моховика?

Препарати з мікоризою містять живий міцелій моховика або міцелій суміші грибів у вигляді рідкої вакцини. Також доступні порошкові, гранулювані і гелеві склади. Гіфи міцелію слід вносити якомога ближче до коріння певних дерев і чагарників (читайте опис та інструкції). І лише один раз протягом життя рослини.

Переваги покупки міцелію моховики

Зібрані в лісі гриби міцно зайняли своє місце на нашому столі. Але що робити, якщо не завжди вдається вийти в ліс за грибами? Рішення просте - купити міцелій гриба моховика в Україні і посадити в будинку. Перший урожай в саду можна буде отримати в наступному сезоні після посадки. Але повноцінний урожай лісових грибів з цього місця збирають тільки в другому сезоні. Зазвичай від посадженої будинку грибниці ви зможете зібрати гриби до 5 сезонів поспіль.

Як можна купити міцелій грибів моховика (Xerocomus) поштою

У будь-який, навіть самий віддалений куточок країни, де є поштове відділення, міцелій моховика доставляються в максимально стислі терміни. При відвантаженні вони упаковується найретельнішим чином. Цілісність сім'я моховика не страждає при транспортуванні. Оплата послуг з доставки мінімальна, в деяких випадках, наприклад, при оптовій закупівлі, і зовсім відсутня. Ми поставляємо високоякісний міцелій моховика. 

Як ми працюємо:

  • Пропонуємо вам купити міцелій грибів моховика недорого

  • без передоплати

  • Доставляємо замовлення післяплатою

  • Доставляємо поштою (Нова Пошта, Укрпошта)

Якщо товар розпроданий

Весь міцелій моховика придбати за умови наявності їх на нашому складі в момент оформлення замовлення. У міру просування сезону деякі види міцелію будуть розпродані. Для перевірки доступності конкретного сорту в поточному сезоні необхідно зателефонувати менеджеру. Якщо у вас не виходить оформити замовлення, будь ласка, також зв'яжіться з нами. 

Спеціальні пропозиції від FLORIUM.UA

Час від часу ми будемо робити спеціальні пропозиції, які доступні тільки в певний період і за умови наявності запасів міцелій. Замовити міцелій в Україні (Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро) за доступною кожному ціною можна з каталогу видів і сортів інтернет-магазину FLORIUM.UA. Весь міцелій моховика від перевірених постачальників.

 Для нас дуже важливі ваші відгуки, проаналізувавши які ми постараємося усунути недоліки і підвищити ефективність роботи. Щоб купити міцелій грибів моховика, варто тільки зателефонувати нашому менеджеру і замовити з нашого великого асортименту